GIGA-bredbånd fra Canal Digital

GIGA-bredbånd fra Canal Digital

Fartshysteriet kjenner foreløpig ingen grenser.

Publisert
Sist oppdatert

På samme måte som megapikselhysteriet har ridd digitalkamerabransjen i en årrekke, har bredbåndsleverandørene lagt opp til et kappløp som i hovedsak involverer to størrelser: Pris versus ytelse.

I dag lanserer Canal Digital sitt GIGA-produkt, og i dette tilfellet har de faktisk grunn til å skrive produktnavnet med store bokstaver.

GIGA er nemlig i stand til å levere nedlastingshastigheter på 60 Mbps, og det uten å benytte seg av fiberteknologi.

Les også: Canal Digitals problem-dekoder

Beskjedent oppover

Det kan du for så vidt se på den, relativt sett, svært beskjedne opplastingshastigheten på 1.8 Mbps (som riktignok kan dobles mot en fast sum per måned), men ettersom de aller fleste av oss bruker nedlasting i langt større grad enn opplasting er i utgangspunktet ikke det en vesentlig begrensning.

Prisen per måned varierer fra 1147 kroner til 1447 kroner per måned, avhengig av om du har kollektivavtale med for eksempel sameiet eller borettslaget.

Les også: Tilbyr 1 Gbps-bredbånd

GIGA tilbys via Canal Digitals kabel-TV-nett, og har allerede vært testet av utvalgte brukere i Oslo siden desember i fjor. Fra og med i dag tilbys produktet i begrenset omfang til Canal Digital-kunder i følgende områder:

  • Tønsberg
  • Grenland
  • Bærum
  • Oslo øst
Listen over tilgjengelige GIGA-steder vil ifølge Canal Digital oppdateres fortløpende.

Det er også mulig å sjekke tilgjengeligheten for ditt område her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer