Giants: Citizen Kabuto

Endelig er Giants: Citizen Kabuto i butikkene. Dette er et spill vi har gledet oss til lenge, og her er hva vi synes om dette svært så originale produktet.

Publisert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Giants har vært under utvikling hos Planet Moon Studios i mange år. Det har i løpet av denne tiden dukket opp enorme mengder informasjon om spillet, i form av skjermbilder, filmklipp og lignende. Skjermbildene fikk oss til å sikle hver gang, og vi ble fascinert av spillets merkelige personligheter, fargerike omgivelser og flotte grafikk.

Da er altså Giants omsider ankommet, og det var med stor spenning at vi installerte spillet.

Alt for dronningen

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Bakgrunnshistorien i Giants er noe av det merkeligste vi har sett i et dataspill. Kort fortalt – vi møter en rase av noen tafatte romfarere som er underveis til planeten Majorca og en velfortjent ferie. Dessverre går ikke alt som planlagt, og Meccaryns, som disse personene heter, krasjlander på en avsidesliggende planet befolket av høyst merkelige skapninger: hjelpeløse Smarties, onde Reapers og ikke minst den legendariske kjempen Kabuto. Meccaryns og Smarties former raskt en allianse, og får senere i spillet hjelp av den vakre Delphi. Historien blir etter hvert ganske innviklet, men du beholder tråden ved hjelp av filmklipp mellom oppdragene.

I hovedsak er spillet tredelt – du spiller først som Meccaryns, så som Delphi, og til slutt som selveste Kabuto. Alt foregår fra tredjepersons-perspektiv, og oppdragene er delt opp i sammenhengende historier. Selv om Giants er først og fremst et actionspill, har utviklerne lagt til elementer av både strategi- og racingspill. I noen oppdrag må du for eksempel først bygge en base og samle ressurser.

Noe av det første du legger merke til er den vanvittige humoren Giants er preget av. Sjelden har vi sett et spill så fullt av hysterisk morsomme kommentarer, som er på høyde med de beste komedieseriene på TV. Spesielt Meccaryns, med sine britiske dialekter, får liv i lattermusklene.

Tre veier å gå

Delphi
Delphi Vis mer

Som sagt består spillet av tre deler, som må spilles i rekkefølge. I Meccaryns-delen får du et utvalg av store og enda større våpen, og skal i hovedsak utføre diverse oppdrag for Smarties. Meccaryns er den mest teknologiske av alle rasene, og du vil kunne benytte mange avanserte hjelpemidler.

Delphi benytter seg av magi, og har også noen våpen, først og fremst buer. Hun er den mest smidige av alle, og kan løpe, hoppe og svømme bedre enn noen andre. Hennes oppdrag er kanskje de mest varierte, med mye basebygging, kappkjøring med superraske vannscootere og til slutt en storslagen kamp mot hennes egen mor, Sea Reaper-dronningen.
Kabuto-oppdragene sørger for en massiv avslutning på spillet. Kabuto er en kjempe som ikke behøver våpen – han kan bare tråkke på motstandere og forandre dem til våte flekker. Kabuto lar seg ikke stoppe av noe, og hindringer i terrenget, som trær eller bygninger blir raskt knust til pinneved.

Men er det moro?

Til tross for den meget kreative og originale rammen rundt spillet, har vi en del innsigelser mot selve spillbarheten. Det er rett og slett ikke så morsomt som det kunne vært. De aller beste oppdragene tilhører uten tvil Meccaryns. Det er der du finner mest humor, og de beste action-øyeblikkene. Standarden går dessverre noe ned når Delphi kommer inn i bildet, selv om utviklerne har prøvd å gjøre hennes oppdrag mer varierte. Vannscootersekvensene, for eksempel, kunne vi klart oss uten…

Kabuto-delen er fryktelig morsom til å begynne med, med her blir det også kjedelig etter hvert. Det er grenser for hvor lenge det er gøy å gå rundt og trampe ned folk.

For øvrig synes vi at mye av spillet går ut på meningssløs action uten å gi deg en følelse av å oppnå noe. Dessuten er den kunstige intelligensen ofte temmelig dårlig.

Visuell fryd

Giants: Citizen Kabuto

Giants har generelt sett svært bra grafikk. Motoren er utviklet av Planet Moon selv, og klarer blant annet å tegne store avstander meget bra. Noen av teksturene og modellene er riktignok nokså lite detaljerte, men generelt er det meget fargerikt, med flotte lyseffekter og eksplosjoner.

Konklusjon

Selv om ikke alt i Giants er perfekt, er det tydelig at utviklerne har prøvd å skape et annerledes spill, og at det ligger mye arbeid bak det. Det er tross alt et av de mest originale og kreative spillene vi har prøvd den siste tiden.

Hvis du bare skal kjøpe ett actionspill, bør det være No One Lives Forever. Men Giants føyer seg inn i en rekke kvalitetstitler som har kommet den siste tiden, som for eksempel American McGee’s Alice. Vi kan anbefale det til de som har sans for humor og action, men som ikke forventer all verden når det gjelder dybde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer