Det finnes en drøss av tilleggstjenester til Spotify. (Foto: Colourbox.com/Montasje: Pål Joakim Olsen)
Det finnes en drøss av tilleggstjenester til Spotify. (Foto: Colourbox.com/Montasje: Pål Joakim Olsen)Vis mer

Gi Spotify superkrefter

Styr avspillingen direkte fra mobiltelefonen, vis sangtekster eller bli varslet når favorittartisten kommer med ny plate.

Det finnes flere måter å interagere med Spotify på enn å bruke selve programvinduet.

Kanskje har du behov for å styre avspillingen direkte fra mobiltelefonen, eller er du lei av å kopiere og lime mellom nettleser og Spotify når du skal søke etter en artist?

I denne artikkelen går vi igjennom noen nyttige programmer og tjenester for å få enda mer ut av Spotify.

Foxytunes kan styre Spotify direkte fra nettleseren.
Foxytunes kan styre Spotify direkte fra nettleseren. Vis mer


FoxyTunes

FoxyTunes er et nettlesertillegg som fungerer både med Firefox og Internet Explorer. Programmet kan styre en haug av mediespillere, inkludert iTunes, Windows Media Player og, selvsagt, Spotify. Du starter enkelt og greit Spotify og velger en sang til å begynne med - deretter kan du pause, endre volum, hoppe til neste og forrige etc. direkte fra FoxyTunes i nettleseren.

PS! Det er kun Windows-maskiner som kan nyte av FoxyTunes i Spotify-sammenheng, men Mac- og Linuxbrukere kan styre andre programmer. Se denne siden for hele lista.

URL: http://www.foxytunes.com/

Spotify Accelerator

Dette er en såkalt accelerator for Internet Explorer 8, men ved å installere denne Firefox-utvidelsen kan disse også brukes i Firefox (gjør dette før du eventuelt installerer akselleratoren under).

Spotify Search lar deg søke på etter den merkede teksten i Spotify direkte i nettleseren.
Spotify Search lar deg søke på etter den merkede teksten i Spotify direkte i nettleseren. Vis mer


Etter installasjon legger Spotify Accelerator seg som en ekstra linje på høyreklikkmenyen i nettleseren, og så kan du bare merke en tekst, høyreklikke og holde pila over akselleratoren og vips, så vises et vindu med en lenke til Spotify du bare kan trykke på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lastes ned fra yohoi.com, og så kan du prøve det ut f.eks. her etterpå.

En lignende løsning for Firefox-brukere er Spotify Search.

Styr musikken fra telefonen

Det finnes også flere løsninger for å styre avspillingen fra telefonen, for eksempel hvis du har koblet en PC til stereoanlegget i stua og vil styre musikken fra middagsbordet.

Norskutviklede Remoteless lar deg styre Spotify-avspillingen fra iPhone/iPad/iPod Touch.
Norskutviklede Remoteless lar deg styre Spotify-avspillingen fra iPhone/iPad/iPod Touch. Vis mer


Remoteless - Norskutviklet programvare der du kjører en servertjeneste på maskinen (Mac-versjon i åpen beta + Windows-versjon er tilgjengelige) og kjøper en iPhone-applikasjon som kan brukes til å styre moroa.

ReSpot - Android-klient som lar deg styre Spotify-avspillingen på en Windows/Linux/OSX-maskin. Dette krever at du først installerer Servify på maskinen og fungerer kun for betalende Spotify-brukere.

Spotify Mac Remote - Lar deg bruke den lille fjernkontrollen fra Apple for å styre Spotify-avspilligen.

Spotify BTind - En applikasjon for eldre Sony Ericsson-telefoner som lar deg styre avspillingen via Bluetooth.

MiniSpotify er akkurat det. Mini.
MiniSpotify er akkurat det. Mini. Vis mer


Vi tar også med MiniSpotify som lar deg bruke et bittelite vindu for å styre avspillingen. Fungerer i Windows og har også støtte for blant annet sangtekster, søk etc.

...og fra andre mediespillere

XBMC (Xbox Media Center) er en populær mediesenterløsning som mange har installert på PCen i stua. Spotiyxbmc er foreløpig kun i alpha-versjon, men kan være vel verdt å sjekke ut og lar deg både søke og spille av fra Spotify direkte fra XBMC. Bruker du MediaPortal finnes en tilsvarende variant her.

Sverger du til Windows Media Center finnes det også Songler som gir deg Spotify-tilgang uten å bruke hovedvinduet. Som du ser under ser det ganske snasent ut:

Spotify kan også brukes via Windows Media Center.
Spotify kan også brukes via Windows Media Center. Vis mer


Andre godbiter

Det finnes også en haug av andre nettjenester og programmer som interagerer med Spotify. Her er noen av de beste:

Spotibot har blitt enda bedre siden vi skrev om det sist, og har nå blant annet fått mulighet for å generere en spilleliste av Last.fm-favorittene dine.

Fortsatt er grunnfunksjonaliteten å lage spillelister til deg med musikk du antakeligvis vil like dersom du liker en gitt artist eller sang, men det finnes også en Greasemonkey-utvidelse (les mer om Greasemonkey) som gir deg en penere presentasjon av eventuelle Spotify-lenker du måtte klikke på:

Penere enn de vanlige Spotify-lenkene, eller hva?
Penere enn de vanlige Spotify-lenkene, eller hva? Vis mer


Du kan også sende @spotibot en direktemelding på Twitter med en artist du liker og få et lytteforslag tilbake.

FreshSpotify - Sender deg automatisk når Spotify får inn nye album fra en av dine favorittartister. En lignende tjeneste er Spotifyrelease.

ListDJ - Program for Windows og Mac som kjører i bakgrunnen og viser deg sangteksten til låta du hører på. Perfekt for karaokewannabes og veldig kjapp! (Lastes ned fra lenke i høyre marg.)

Her er teksten du aldri helt fikk med deg.
Her er teksten du aldri helt fikk med deg. Vis mer


Spotify Alarm - Velg sang. Velg tidspunkt. Sov. Bli vekket av Spotify.

Webotify - Lyst til å dele en sang med noen som ikke har Spotify, eller bare se musikkvideoen? Kopier en Spotify URI (ved å høyreklikke i Spotify) og lim den inn, så vises musikkvideoen dersom den finnes på YouTube.

Se musikkvideoen til ei låt og del den med andre.
Se musikkvideoen til ei låt og del den med andre. Vis mer


De mest omtalte Spotify-låtene på Twitter.
De mest omtalte Spotify-låtene på Twitter. Vis mer


We are hunted - Nettjeneste som samler opp de mest omtalte sangene på Twitter. Lenka fører deg til Spotify-versjonen der alle sanger kan klikkes på for direkte avspilling i Spotify.

Playlistify - Konverter en spilleliste til en Spotify-spilleliste; det være seg en .m3u-fil, en iTunes-spilleliste, en YouTube-spilleliste og så videre.

Har du flere tips? Del dem gjerne med DinSides lesere i kommentarfeltet under artikkelen.