Gi Chrome en stiligere startside

Frisk opp nettleseren med av disse utvidelsene.

<b>LEI TOM STARTSIDE?</b> Sprit opp Chrome med en av disse utvidelse. Foto: DINSIDE.NO
LEI TOM STARTSIDE? Sprit opp Chrome med en av disse utvidelse. Foto: DINSIDE.NOVis mer

Når du åpner en ny fane i Googles Chrome-nettleser, får du opp en side med et søkefelt, en oversikt over de mest besøkte nettsidene dine og snarveier til apper.

Dette kaller Google selv for "Ny fane-siden", men fungerer rett og slett som en startside for nettleseren.

For noen kan den være gull verdt, og er med på å øke produktiviteten. Andre har ikke bruk for den i det hele tatt, og opplever den bare som en forstyrrelse.

Det finnes imidlertid en haug med utvidelser til Chrome som gjør startsiden langt mer nyttig. Vi har gravd frem noen av våre favoritter.

OBS: Merk at denne typen utvidelser ofte vil kreve mer ressurser enn den vanlige startsiden, så du vil kunne oppleve tregere ytelse i Chrome når de kjører.

Les også: Chrome sporer opp bråkete faner

Momentum

Gi Chrome en stiligere startsideBeskrives som «et personlig dashbord med gjøremål og inspirasjon». Momentum erstatter hele startsiden i Chrome med et flott bilde av steder og byer verden rundt som byttes ut med jevne mellomrom slik at du hele tiden har noe nytt å se på.

På toppen av det vises navnet ditt sammen med en informasjon som hva klokka er, hvor mange grader det er der du er og hva du skal gjøre i dag, blant annet. Det er pent, personlig og noen vil kanskje oppleve at den lar deg fokusere mer på hva som er viktig.

Last ned Momentum her.

Currently

Gi Chrome en stiligere startsideBlant de mer minimalistiske startside-utvidelsene til Chrome. Currently er en lekker sak som bare gir deg klokkeslett og dato og et værvarsel for de neste fire dagene i ditt område. Du har noen innstillingsmuligheter, blant annet kan du endre hvordan temperatur og klokkeslett vises, og så kan du også justere bakgrunnsfargen.

Last ned Currently her.

Les også hvordan du surfer billigere med Chrome på mobil

New Tab Page

Gi Chrome en stiligere startsideMens vi venter på at Google Nå skal bli mer integrert i Chrome, er utvidelsen New Tab Page et ypperlig alternativ. Den gjør om startsiden til en Google Nå-aktig side med et søkefelt og en håndfull forskjellige kort, som nylig besøkte nettsider, vær, nyheter og snarveier til installerte Chrome-apper.

Ikke like bra som "originalen", men kjekk nok likevel.

Last ned New Tab Page her.

Les også: Google klare med apper for skrivebordet

Awesome New Tab Page

Gi Chrome en stiligere startsideFor deg som ikke liker det minimalistisk. Awesome New Tab Page er så full av funksjoner at den kommer med en egen oppstartsviser, som demonstrerer hvordan du tar den i bruk.

Her kan du sette opp både snarveier, småprogrammer og verktøy som lar deg sjekke for ny Gmail-epost, lese RSS-nyhetsstrømmer, sjekke kalenderen, gjøre matematiske beregninger og så videre.

Alt sys sammen i et Windows 8-aktig flis-design som kan være pent og oversiktlig så lenge du begrenser antall ruter.

Last ned Awesome New Tab Page her.

New MetroTab

Gi Chrome en stiligere startsideMens vi er inne på Microsofts nyeste operativsystem. Med New MetroTab får du en ny faneside i Chrome til å se ut som den omstridte startskjermen i Windows 8. Hver flis blir en snarvei til en nettside, app eller bokmerke. Noen av flisene er bare direkte snarveier, mens andre fungerer som "live tiles" som viser data i sanntid.

Hvis dette ikke fungerer for deg i selve Windows, vil du kanskje oppleve det som mer nyttig i nettleser-utgave.

Last ned New MetroTab her.

iOS 7 Home

Gi Chrome en stiligere startsideHvis du er mer en Apple-person enn Microsoft-person, er iOS 7 Home startsiden for deg. Den gjør at Chrome-fanesiden blir som en hjemskjerm i iOS 7, og snarveier til sider, web-apper og spill på nett, fungerer ellers akkurat som på en iPad eller iPhone. Snarveiene kan dessuten organiseres i sider, og du kan sveipe mellom med med muse- eller fingerbevegelser. Enn så lenge støtter ikke utvidelsen mapper.

Last ned iOS 7 Home her.

Les flere datasaker på DinSide