Ghost Recon: Desert Siege

En hyggelig nyhet for de mange Ghost Recon-spillerne der ute: Desert Siege-pakken er her, og den inneholder mye bra!

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ghost Recon kom ut rett før jul i fjor, og ble raskt kåret til et av de beste taktiske førstepersonsspill noensinne. Dette er også vi svært enige i. I Ghost Recon fulgte vi en gruppe topptrente elitesoldater, som i nær fremtid blir satt inn til å ordne opp i én tidligere sovjetrepublikk som sliter med interne ustabiliteter. Ghost Recon er riktignok er førstepersonsspill, men det har ingenting til felles med titler som Return to Castle Wolfenstein eller Serious Sam. Her er det nemlig total realisme som gjelder. Blir du skutt én eller to ganger, er du død. For godt. Da er det opp til de resterende soldatene i laget ditt å fortsette oppdraget. Det finnes ingen helsepakker eller ekstra ammunisjon liggende rundt omkring. Du må bevege deg sakte, overveie hvert skritt og hele tiden være på utkikk etter potensielle farer og mål.

[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Det taktiske aspektet ved spillet er også svært viktig. Du er en del av et lag, og du må tenke på laget ditt hele tiden. Til å begynne med må du altså velge hvilke soldater du vil ha med, og utstyre dem med våpen og tilleggsutstyr du mener er passende til det aktuelle oppdraget. Underveis må du gi ordre til dine våpenbrødre ved bruk av et kart og lett forståelige symboler.

Omkamp

Det originale spillet foregikk i bortgjemte eks-sovjetrepublikker, og i denne omgang får vi helt nye omgivelser å boltre oss i. Nå er det konflikten mellom Etiopia og Eritrea vi skal ordne opp i, og dette ved å eliminere styrkene til fienden, beskytte mattransporter, ta fiendtlige generaler til fange, redde ut gisler eller få tak i viktig informasjon.

Ghost Recon: Desert Siege

Det er til sammen åtte nye oppdrag i Desert Siege, og disse foregår under varierte forhold – natt, tåke eller midt på lyse dagen. Det meste skjer i ørkenlandskapet, men du vil også måtte innom installasjoner som for eksempel et svært oljeraffineri.

Det er også duket for nyheter i multiplayerdelen. To nye måter å spille på er tilgjengelige, de heter Domination og Siege, og du kan også velge blant flere nye våpen. Utviklerne har også justert på diverse elementer innenfor spillet, for eksempel har den kunstige intelligensen blitt merkbart bedre. Det er også lagt til alle patcher og oppdateringer som har kommet siden originalspillet, så alt i alt er Desert Siege en meget komplett pakke.

Noe bra?

Ghost Recon: Desert Siege

Det viktigste er selvsagt hvorvidt de nye brettene lever opp til standarden satt av de opprinnelige oppdragene. Vi synes at de ikke bare lever opp til dem, men er ofte av høyere kvalitet. Ørkensettingen passer rett og slett bedre med hele tematikken til spillet, og designet på brettene er ofte mer interessant en tilfellet var i originalspillet. Generelt sett er spillbarheten lik originalen, det er tross alt snakk om en utvidelse, ikke et nytt spill, men de nye brettene har akkurat nok forbedringer til å gjøre hele pakken verdt pengene.

Ghost Recon: Desert Siege

Visuelt sett holder Desert Siege fremdeles et høyt nivå, og den benytter seg av den samme grafikkmotoren som originalen. Det betyr at grafikken er kanskje ikke den beste vi har sett, men absolutt holdbar, med spesielt gode animasjoner av soldatene. Vi liker også det ekstremt vellagede lydsporet, som gir mengder med liv til omgivelsene. Du hører vind, fugler, fluer og naturligvis skudd, og alt dette bidrar til stemningen og realismenivået.

Konklusjon

Vi synes Desert Siege er absolutt verdt pengene, hvis du likte originalen. Det er ikke et spill for alle, det krever en del tilvenning og tålmodighet. Men har du det, og eier du Ghost Recon, bør du definitivt prøve Desert Siege.

Vår test av Ghost Recon kan du lese her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer