GetGlue finner det du vil like

Sosialt nettverk basert på film, musikk, bøker, spill og mer til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter Facebooks inntog med "liker"-konseptet, har vi begynt å like alt mulig på nettet - filmer, popstjerner, bøker, nettsider, dataspill og så videre.

Dog er ikke dette satt i noe spesielt system på Facebook. Det finnes ingen god oversikt over hva vennene dine liker, eller hva du også bør like siden du liker det du gjør.

Liker du DinSide? Følg oss på Facebook

Riktignok finnes det en del nettjenester hvis hensikt er å anbefale deg ting basert på hva du liker fra før, som for eksempel Last.fm (musikk) og Jinni (film).

GetGlue har større ambisjoner - dette er nemlig en sosial nettjenestene som samler "alt" under én paraply.

Du kan like nærmest hva som helst - selv om tjenesten er sentrert rundt film, musikk, bøker, tv-programmer, spill etc. er det ingenting i veien for å like spesielle nettsider, Norge, en god vin, familieparker eller hva det måtte være.

Og - basert på hva du liker blir du anbefalt andre ting som de som liker det samme som deg også liker.

image: GetGlue finner det du vil like


Integrering mot Facebook og Twitter

GetGlue er selvsagt ikke så morsomt uten venner, så tjenesten lar seg integrere både mot Facebook og Twitter, og da følger du automatisk Glue-brukere du følger på de respektive tjenestene.

Dermed får du en nyhetsstrøm på samme måte som på Facebook der du ser hva de andre liker. Hvert element som deles lar seg lett klikke på slik at du kan like det samme, eller du kan velge det stikk motsatte (å mislike det, altså), kommentere etc.

Hvert objekt har en tilhørende informasjonsside med bilde, kommentarer fra brukerne og relaterte anbefalinger:

image: GetGlue finner det du vil like


Mobilapplikasjoner

En hver sosial nettjeneste med respekt for seg selv må også ha tilhørende mobilapplikasjoner, og foreløpig finner du GetGlue både på iPhone/iPod, iPad og Android.

Derfra kan du sjekke ut hva dine venner driver med, "sjekke inn" (fortelle hva du driver med), bygge profilen din ved å like ting og så videre.

image: GetGlue finner det du vil like


image: GetGlue finner det du vil like


Utmerkelser

Avhengig av hva du foretar deg på Glue, får du også utmerkelser i form av "klistremerker"; det være seg fordi du har likt 50 filmer, sjekket inn fra mobiltelefon, vært spesielt opptatt av rødvin etc.

Disse utmerkelsene vises som "medaljer" på profilsiden din, men litt fiffig er det at du etter hvert kan få tilsendt fysiske klistremerker dersom du samler mange nok (du må samle 7 for å kunne få dem tilsendt, og maks én gang i måneden).

I tillegg har hvert objekt en Guru, som er den som har interagert mest på objektets side i form av kommentarer og svar til andre som kommenterer. Blir du guru for et objekt, kan du bytte bilde på objektet hvis du finner ett som er bedre, samt redigere informasjonsteksten om produktet.

I tillegg får du "myndighet" til permanent å anbefale objekter basert på objektet du er guru for - er du for eksempel guru for Firefox, kan du legge inn Google Chrome som en anbefaling. Da vil de som liker Firefox også få tips om at de antakeligvis vil like Google Chrome. Guru-statusen kan når som helst bli tatt fra deg dersom noen andre brukere

Nettleserutvidelse

Det stopper imidlertid ikke der. Det finnes Glue-utvidelser til nettleseren som gjør at Glue-informasjon vises i søkeresultat, på enkelte nettsider etc. Dermed kan du kjapt få tilgang til en faktaboks om det du ser på, som kan inkludere traileren til en gitt film, hvor mange som liker det du ser, hvilke av venne dine som liker det etc.

image: GetGlue finner det du vil like


Alt dette og mer til - GetGlue imponerer oss som konsept. Det er morsomt, praktisk (en universell anbefalingstjeneste), kjapt i bruk, lett å lære og delikat utformet.

Dette kan bli en ny hit.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!