Get skrur opp hastigheten

Synes du det går for tregt å surfe på nettet? Nå får Get-kunder i Oslo og Romerike tilbud om superbredbånd.

Nyheten om at Get lanserer bredbåndstilbudet Xtreme 50, kommer halvannen måned etter at Canal Digital kom med sitt 60 Mbps tilbud "Giga".

50 Mbit, kan bli mer

Mens Canal Digital i første omgang kun har rullet ut Giga i begrenset omfang, ønsker Get raskere utrulling. I løpet av året er planen at tilbudet skal bli tilgjengelig for alle Gets kunder, men i første omgang er det nye og eksisterende kunder i Oslo og Romerike som får tilbud om 50 Mbit nedlastingshastighet, og 5 Mbit opp.

I følge Get bor det 400.000 mennesker i dekningsområdet i Oslo og Romerike, og i løpet av året vil de altså kunne tilby Xtreme 50 til 900.000.

Det er takket være den nye teknologien Euodocsis 3.0, at de nå kan tilby så høye hastigheter, skriver Get i en pressemelding. I tester skal man allerede ha oppnådd overføringshastighet på 400 Mbps, noe som lover bra for fremtiden.

Kostbart

Om det er noen grunn til hive seg på tilbudet for menigmann, kan imidlertid diskuteres. Prisen blir nemlig relativt høy, sett i forhold til eksisterende bredbåndsabonnementer fra selskapet med lavere hastighet. 1.199 kroner pr måned må du ut med, hver måned.

Det er pr i dag svært få innholdstjenester på nett som utnytter så høy hastighet. Streaming av HD-video krever for eksempel sjelden mer enn 8 Mbps.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer informasjon på Get.no

Les også: Stor test av lagring på nett