Foto: Get.no
Foto: Get.noVis mer

Get lanserer mobilt bredbånd

Lokker med gratis abonnement, men det er en hake.

Get lanserer altså mobilt bredbånd, og i den anledning informerer de om at du som allerede abonnerer på bredbåndspakkene M 20, L 50, XL 100 eller XXL 200 får dette inkludert ut 2011.

Andre Get-kunder må betale 49 kroner måneden om de ønsker seg mobilt bredbånd.

Slik fungerer det

For å få tilbudt deg mobilt bredbånd, har Get fått laget micro sim kort som er tilpasset iPad- og Android-baserte lesebrett, og et USB-modem som kobles til PC-en.

Get lover også at de etterhvert vil komme med en mobil trådløs ruter med simkort som gjør at flere kan dele det mobile bredbåndet gjennom et lokalt trådløst nettverk, uansett hvor de befinner seg.

Gets mobile bredbånd leveres gjennom Telenors mobilnett. Dermed er dekning og kapasitet den samme som Telenors.

Billig, men dyrt?

Dette høres jo kjempebra ut for deg som har en av abonnementtypene nevnt over. Get lokker også med fri etablering, og USB-modem inkludert. Ingenting er bedre enn å få noe gratis, eller? Men det du må huske på er at du vil måtte betale for hver megabyte du laster ned. Prisen er satt til 0,99 kr per megabyte, og den øvre grensen er satt til 599 kroner måneden.

Mange nettsider er store og kompliserte, og du vil bruke ganske mange megabyte for å laste dem ned. Dermed vil du ikke kunne surfe så veldig mye på ditt mobile bredbånd før maksgrensen på 599 kroner er nådd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed vil vi si at dette mobile bredbåndsabonnementet fra Get passer best for deg som ikke er noen storsurfer, men synes det er greit å kunne sjekke e-posten eller værmeldingen når du sitter på hytta i helgen, eller om du sitter på togstasjonen og skal bestille kinobilletter til samme kveld.

Det må dessuten nevnes at i 2012 må også Get-kunder medbredbåndspakkene M 20, L 50, XL 100 eller XXL 200 også betale 49 kroner måneden for det mobile bredbåndet. Det er forøvrig ingen bindingstid på abonnementet.

Kronene ruller raskt

For å finne ut nøyaktig hvor billig Get-tilbudet er, kan vi se på størrelsen til noen populære nettsider og hva de dermed koster å laste ned:

  • DinSide forside: 1,7 mb = 1,68 kroner
  • DinSide artikkel: 1,3 mb = 1,29 kroner
  • VG Nett forside: 2,0 mb = 1,98 kroner
  • VG Nett artikkel: 1,0 mb = 0,99 kroner
  • Finn.no forside: 0,5 mb = 0,50 kroner
  • Finn.no annonse: 0,3 mb = 0,30 kroner

Dette er målt med Web Developer Toolbar i Firefox. I tillegg kommer Flash-annonser som streames fra andres servere, og eventuelle videoer.

Med andre ord: Leser du forsiden på DinSide og to artikler, VG Nett-forsiden og tre artikler og laster inn Finn.no for å se på fire annonser, betaler du minst 11 kroner.

Ikke akkurat gratis. Og med bruk langt under vanlig nettbruk i løpet av en hel dag.