Get knuser Telenor på hastighet

Svarer på Telenor-lanseringen med mangedoblet hastighet.

I går lanserte Telenor sitt kraftig forsinkede VDSL-tilbud over hele landet. I første omgang vil rundt 1 million mennesker få muligheten til å koble seg til, og det skjer via helt vanlige telefonlinjer. Maks-hastigheten er 40 Mbit ned, og 10 opp. Les mer om lanseringen her.

Firedobler hastigheten - til like mange

Det gikk imidlertid ikke mange timene før konkurrenten GET svarte på nyheten ved å lansere en ny serie "superbredbåndsprodukter". Dette vil ifølge Get også bli tilgjengelig for mer enn 1 million mennesker gjennom TV-kabelen, og disse vil få mulighet for langt høyere hastighet enn hva som er mulig med VDSL.

Produktet har fått navnet Superbredbånd 200, hvor tallet indikerer topphastigheten 200 Mbps. Det er hele fire ganger mer enn VDSL-tilbudet fra Telenor. Det skal også være mulig å abonnere på hastighetene 2, 8, 20, 50 og 100 Mbps.

- Alle skal få

- Med denne lanseringen vil forskjellene mellom de som har Get, og kan få ekte superbredbånd, og de som kun kan få ADSL eller VDSL øke. De nye hastighetene vil være tilgjengelig i de første områdene allerede fra i dag, og i løpet av våren vil alle kunder knyttet til Gets nye digital-tv og bredbåndsnett ha tilgang, sier Gunnar Evensen administrerende direktør i Get.

I motsetning til xDSL-teknologien som Telenor benytter, påvirkes ikke maks-hastigheten av avstanden fra sentralen til kunden, skriver Get i en pressemelding. Ved hjelp av den nye teknologien EuroDOCSIS 3.0 utnyttes båndbredden langt bedre i fiber/koaks-nettet, og Get har allerede testet hastigheter på opp mot 1400 Mbps pr sekund, noe som skulle love godt for eventuell økning i fremtidige behov for båndbredde.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hvis du ønsker dagens topphastighet på 200 Mbps må du være forberedt på at det slett ikke er gratis. Ved lanseringen er prisen 2459 kroner pr måned...

Du finner mer informasjon om det nye tilbudet hos Get.no.

Telenor lanserer VDSL over hele landet