Hvis Genieo får lov til å være med på surferunden din, finner den hva du er mest interessert i.
Hvis Genieo får lov til å være med på surferunden din, finner den hva du er mest interessert i.Vis mer

Genieo - startsiden som lærer

Smart magasinløsning finner ut hva du er mest interessert i.

I dagens samfunn er selv information overload blitt en diagnose. Hver dag genereres det utrolige mengder data på nettet, og mange bruker mye av dagen på å surfe rundt for å holde seg oppdatert på alt mellom himmel og jord.

Hva om du kunne få presentert et sammenfattet utdrag på én nettside med innhold du interesserer deg for? Akkurat dette er det Genieo tilbyr, og etter å ha brukt det et par dager ser vi definitivt nytten.

Ideen er at du installerer et program som har får lov til å registrere hva du leser og hvilke nettsider du frekventerer. Genieo bygger så opp en database deretter, som kun ligger lagret på din maskin - detaljerte data sendes ikke til en tredjepart, forsikres vi om.

Jo mer du bruker det ...

Jo mer du surfer rundt på det du er interessert i, desto mer "intelligent" blir Genieo, og det anbefales minst to døgn med surfing, selv om vi er godt fornøyde allerede etter ett.

Her har Genio funnet ut hva jeg er mest interessert i, basert på ett døgn med surfing.
Her har Genio funnet ut hva jeg er mest interessert i, basert på ett døgn med surfing. Vis mer


Etter hvert blir startsiden din populert med artikler fra nettstedene du surfer mest på, eller relevante artikler fra andre nettsteder, selv om du ikke nødvendigvis interagerer med dem. Genieo ser nemlig også på selve innholdet i det du leser.

Tjenesten lar seg også koble mot Facebook og Twitter, slik at innhold kan hentes derfra dersom det er populært blant dine venner. På startsiden din får du også opp eventuelle Facebook-bursdager, samt muligheten til å poste "min dag i bilder" direkte fra Genieo. Om du vil kan du også dele ditt "magasin" med andre, og selvsagt er det mulig å poste lenker til de sosiale nettverkene.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Du kan også trene opp Genieo underveis ved å angi dersom en sak ikke interesserer deg. Det er også mulig å hente flere relevante artikler til det du leser, og det fungerer faktisk på en svært tilfredsstillende måte.

Litt irriterende er det dog at Genieo automatisk installerer en Safari-utvidelse når du installerer programmet, men det er også mulig å installere utvidelser i Chrome og Firefox.

Under ser du en videopresentasjon av Genieo:


Genieo er tilgjengelig både for Windows og OSX og lastes ned fra Genieo.com.

PS! Hvis du ikke ble så betatt av Genieo har vi flere forslag til ny startside, og i vår redaksjon er vi flere som er fan av Feedly.