Genialt kalenderprogram på nett

Uten et skikkelig verktøy til å holde styr på avtaler, kan harddisken i hodet fort gi etter. Hold oversikten med 30boxes.

Jo da, det finnes grusomt mange kalenderprogrammer på nett - men ikke alle er like lekre som 30boxes.

Ikke bare ligger kalenderen tilgjengelig på nett, så du kan nå den hvor som helst i verden, kalenderen har i våre øyne et meget flott design. Brukervennligheten er også på topp, noe i nærheten av det vi kan vente oss av Scrybe. Liker du ikke fargene, finnes det flere forskjellige oppsett å velge mellom. Foreløpig er det bare G-Mail blue, Flickr white og OS X gray, men utviklerne lover at flere vil bli lagt til etter hvert.

Men det er jo ikke fargene som er det viktigste. En ting som slår oss er hvor lett det er å legge til nye avtaler. Ut i fra boksen som ligger øverst på siden, kan du for eksempel skrive "Møte med Julenissen 24/12/2006 * at 17:00 to 24:00 (ta med ønskeliste)". Ditt møte med Julenissen vil da bli lagt inn i kalenderen på julaften, fra klokken fem til tolv, med ekstra høy viktighet og påminnelse om å ta med ønskeliste i notat-feltet. Du kan også klikke på selve dagen og legge inn en mer detaljert beskrivelse.

Det er ikke så vanskelig å få oversikt.
Det er ikke så vanskelig å få oversikt. Vis mer30boxes har også en smart funksjon for repetering av avtaler. Har du for eksempel et ukentlig redaksjonsmøte hver mandag, kan du enten skrive "repeat Monday" i tekstfeltet øverst på siden, eller gjøre det manuelt. Det er også mulig å legge inn repetisjoner på mandag til fredag, bare torsdager og tirsdager og så videre. Kalenderen kan også huske bursdager for deg, og vise hvor gammel personen er med årlig repetisjon. Legger du også inn et e-postvarsel, er du nærmest sikret mot å glemme bursdagen til x antall tanter og onkler.

Ingen kalender burde være uten en sjekkliste, og 30boxes er heller ikke noe unntak. Også her kan du legge til ting i sjekklisten ved å skrive "todo" bak teksten eller legge den inn fra menyen.

Deling og samarbeid

Genialt kalenderprogram på nettEr man flere som skal samarbeide om et prosjekt over lang tid er kommunikasjon en viktig ingrediens for et vellykket resultat. Kalenderen har et eget "buddy-system", som gjør det mulig for flere å se hver enkelts kalender. Legger du til en buddy, får du muligheten til å se alle avtalene til den personen (som er lagt ut for offentlig visning). Når du legger inn avtaler, kan du krysse av for "Private", dermed slipper kollegene dine å vite at du har en treningsøkt klokken fem.

En annen mulighet du har når du legger til avtaler, er å sende en invitasjon til relevante personer per e-post. Du kan se hvem som kan og ikke kan, og bruker disse personene 30boxes kan de også skrive en kommentar under avtalen i kalenderen din.

I tillegg finnes det muligheter for å dele kalenderen via en URL, legge den inn på MySpace eller en vanlig nettside og mye mer.

Webtop

Genialt kalenderprogram på nett30boxes gir deg også din egen "Webtop". Webtopen fungerer på en måte som et skrivebord på nett - her kan du legge inn RSS-feeds som dukker opp til venstre på siden, så du for eksempel kan lese Dinside Data fra webtopen. Noe som også er litt spesielt er at hvis du klikker på en feed, åpnes denne i webtopen. Dermed slipper du mange nettleservinduer og beholder oversikten. Noen ganger er det de små tingene som gjøre hele greia flott å bruke - da vi registrerte oss oppga vi en GMail-adresse, noe som førte til at GMail automatisk ble lagt inn i Webtopen. Enklere blir det ikke.

Les mer og registrer deg på 30boxes.com.