Gemini er bedre enn iPad

... i hvert fall på papiret.

<b>iPad-killer?</b> ICD Gemini byr på dobbelt kamera, GPS, muligheter for ringing og 16:9-skjerm med støtte for HD-video.
iPad-killer? ICD Gemini byr på dobbelt kamera, GPS, muligheter for ringing og 16:9-skjerm med støtte for HD-video. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

iPad er på alles lepper om dagen, og Apple kunne rapportere om hele 300.000 solgte iPad i løpet av det første døgnet. Til sammenligning solgte iPhone 270.000 eksemplarer i løpet av de 30 første timene. De første anmeldelsene fra amerikanske medier var også svært positive.

I markedet for mediebrett er det imidlertid langt flere enn Apple som har meldt seg på konkurransen de siste månedene, og før påske tittet vi på mediebrett fra HP, Microsoft, MSI og Dell, som alle sikter på å ta rotta på Apples variant.

ICDs Gemini er nok en utfordrer i dette segmentet, og på papiret lover den svært mye - mer enn iPad dersom vi sammenligner side om side.


Android-basert

Gemini er basert på NVIDIA Tegra 2-plattformen og vil kjøre Google Android som operativsystem.

Les kommentaren: Frelst av Android

Den har en skjerm på 11,2 tommer (både kapasitiv og resistive utgaver, 9,7" kapasitiv på iPad) i 16:9-format med en oppløsning på 1366x768 piksler (vs 1024x768) og kan med andre ord spille av 720p HD-video i full oppløsning. NVIDIA-prosessoren skal også ha nok kraft til å spille av 1080p HD-materiale.

Men det er mer. Mye mer.

For det første kan Gemini faktisk ringe, sende SMS og MMS. Riktignok er det neppe en enhet du drar opp til øret midt på gaten, men kombinér det med 2 kameraer (ett foran og ett bak, 5Mp på det bak), så har du også gode muligheter for videokonferanse, noe iPad ikke har.

Gemini er bedre enn iPad


Leser SD-kort

Gemini byr også på en SD-kortleser, og SD-kort (opptil 32GB) kan dermed brukes for å utvide kapasiteten. Rett ut av boksen kommer Gemini med 512MB DDR-RAM og 4GB "configurable storage" i følge Engadget. Gemini har i tillegg innebygd FM-radio, som gjør at du kan høre på radio på farten uten å bruke datatrafikk på mobilabonnementet eller være avhengig av en stabil nettlinje.

GPS er på plass, og USB-enheter kan kobles til Gemini. Enheten har også stereohøyttalere (iPad har kun mono) og to mikrofoner for å luke vekk bakgrunnsstøy. Batteriet er oppgitt til 40Wh (25 på iPad) og kan også byttes ut.

Det er vel nesten unødvendig å nevne at den har innebygd trådløst nettverk og 3G, men iPad-skeptikere vil også sette pris på at Gemini støtter Flash.

Les kommentaren: Hvem har bruk for iPad?

Høres spennende ut, ja? Beklageligvis finnes det hverken informasjon om lansering eller pris, men hvis Gemini leverer det den lover, vil den i hvert fall på papiret være en av de heteste kandidatene på mediebrettmarkedet i år.

Kilde: Engadget