GeForce 2 i butikkene i mai

Flere store produsenter har annonsert sine GeForce 2-baserte grafikkort, og de vil antageligvis nå norske butikker i løpet av mai.

Vårens store grafikkbrikke-nyhet er – ikke overraskende – GeForce 2 fra NVIDIA, som har alle forutsetninger til å slå ut de fleste konkurrentene av slike brikker. Men konkurranse blir det også mellom de forskjellige selskapene som produserer kort basert på GeForce 2. Her er en oversikt over hvilke grafikkort som kommer i løpet av våren.

Hvilke kort kommer først?

Først ute er tyske Elsa, som kommer med sitt Gladiac-kort. Dette kortet er allerede tilgjengelig i USA i en 32 MB-versjon, som koster omtrent 3,100 kr. Kortet er basert på NVIDIAs referansedesign, men Elsa tilbyr blant annet et spill-opplegg som ligner noe på systemet som Absolute Multimedia lanserte i fjor høst. Ved kjøp av et Gladiac-kort har du muligheten til å velge to gratis spill samt å kjøpe tre til for svært lite penger. Da gjenstår det bare å se hvilke spill Elsa velger å inkludere i opplegget. Senere kommer produsenten også med et TV-inn-modul, for de som er interessert i dette.

Creative har også sitt GeForce 2-kort klart. Dette kortet, i 32 MB-utgave, kommer i butikker i USA i løpet av mai måned og i norske butikker forhåpentligvis i løpet av juni. Prisen vi har fått oppgitt for USA-markedet er 349,99 dollar, altså 3.150 kroner.

Det kanskje aller mest spennende GeForce 2-kortet, hittil, kommer fra Hercules/Guillemot. 3D Prophet II GTS kommer med TV-utgang og et unikt kjølingssystem med kjøleribber på RAM-brikkene (i tillegg til en kraftig vifte). Dette betyr at kortet bør ha svært gode overklokkingsmuligheter. Med andre ord, Hercules frir igjen til den harde kjernen av spillere, og det er noe de har klart tidligere, med gode resultater.

Den taiwanske produsenten Asus er også på banen med sitt V-7700. Dette kortet kommer i to utgaver: vanlig (tilgjengelig i mai, til ca. 3.100 kroner) og Deluxe – med TV-utgang, videoredigering og 3D-briller (kommer i butikkene i juni, og vil koste ca. 3.500 kroner).

Hva med 64 MB?

Vi vet, av erfaring, at 64 MB-kortene vil komme noe senere. Det vil antageligvis gå et par måneder før vi ser dem i butikkene, slik tilfellet var med den originale GeForce-prosessoren. Det er også klart at de kommer til å koste mer...

Uansett ser vi frem til å teste alle de forskjellige modellene som vil komme, og finne ut hvilket kort som gir deg mest ytelse og funksjoner for pengene.