Gammel klassiker vekkes til live

Fullstendig oppusset i alle bauger og kanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husker du Guybrush Threepwood? Det er hovedpersonen i Lucasarts' legendariske Monkey Island-spillserie, som så dagens lys første gang i 1990.

Oppfølgeren (LeChuck's revenge) var på plass året etter og høstet like gode kritikker, og deretter skulle det gå nye seks år før treeren (The Curse of Monkey Island) kom, og fortsatt var det snakk om håndtegnet grafikk, eventyr og en humor som traff svært godt.

I 2000 kom Escape from Monkey Island, som var det første i serien med 3D-grafikk, noe som ikke ble like godt mottat i alle kretser. I forrige uke ble også den første episoden i den nye, episodebaserte serien Tales of Monkey Island sluppet, hvorpå de neste 4 episodene vil bli sluppet hver måned fremover.

Les også: Gamle klassikere på ny PC?

Spør du meg, er det imidlertid spillet som blir sluppet i dag som er den virkelige godbiten i sommer - 15. juli 2009, ca. klokka 11 norsk tid kommer nemlig en nyrestaurert utgave av det første Monkey Island-spillet. The Secret of Monkey Island: Special Edition blir tilgjengelig for PC (kjøpes via Steam) og Xbox 360, og vil på Xbox live arcade koste 800 poeng (snaue 70 kroner).

Nytt lydspor

Spillet har også fått et nytt lydspor som er spilt inn av et ordentlig orkester, og selvsagt vil alle karakterene også snakke, i motsetning til det gamle spillet, der du måtte lese alt. Det morsomme er også at du også kan bytte mellom gammel og ny versjon som det passer deg, for den ultimate retro-følelsen.

Måten du styrer på er også oppgradert til "2009-standard", og den nye versjonen har et innebygd hjelpesystem hvis du står fast.

Her kan du se en liten making of-video fra spillet (trykk på HQ-knappen når du har startet den, så får du mye bedre kvalitet):


Med andre ord - selv om du har ferie og det regner ute er det aldri så galt at det ikke er godt for noe. Dette er herved en "blind" anbefaling av ett av de morsomste eventyrspillene verden noen gang har sett.

(Nå venter vi bare på Day of the Tentacle, Lucasarts.)

Lenke til Steam: http://store.steampowered.com/app/32360/