Gamer-PCen på testbenken

Nå har vi kjørt våre tester og kan sette oss rolig og tilfreds tilbake i stolen

Vi har altså bygget en gamer-PC, med ganske høye spesifikasjoner slik at den kan vare en stund uten behov for de store oppgraderingene. Vi har ikke valgt de mest ekstreme løsningene, men forsøkt å finne komponenter som gir mest for pengene. Artikkelen med detaljer om valg av komponenter og selve byggingen finner du her.

Maskinen har vært i daglig bruk en ukes tid, og vår hjemlige entusiast er meget fornøyd. Alt går stort sett som en drøm, bortsett fra noen grafiske bugs i BattleField 2142. Disse håper/regner vi med forsvinner med driveroppdateringer og/eller patcher i løpet av nær framtid.

Generelt er det ikke lenger noen hakking eller lag'ing, lydeffektene fra X-Fi-kortet bidrar til enda mer sensasjonelle lyder og akustiske miljøer og innlesing går vesentlig raskere enn tidligere nå som Raptor-disken er satt på jobben.

Til testene

Vi har nevnt resultatet av 3DMark 05-testene tidligere, men her er de igjen sammenlignet med resultatene i vår lignende testPC

Kåre

med to rimeligere kort vi også vurderte før byggingen:

Gamer-PCen på testbenken


Forskjellen er som ventet klart i Gamerens favør, selv om Kåre har en E6700 på 2,67 GHz mot GamerPCen har en E6400 på mer beskjedne 2,13GHz.

Gamer-PCen på testbenken


Dette er verdier med gjennomsnittlig FPS-verdier. Forskjellen er ikke svimlende, men den er tydelig. Vi trodde den skulle bli enda større etter hvert som oppløsningen ble høyere, men tendensen er likevel klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gamer-PCen på testbenkenOgså i Doom 3 ser vi at forskjellen øker mindre med høyere oppløsning enn i F.E.A.R. Uansett er 8800GTS klart raskere.

Gamer-PCen på testbenken


HalfLife 2 er en helt annen historie, og her ble vi litt overrasket. Det er først når anti-aliasing og anisotropisk filtrering er på at 8800GTS er raskere. Her ser vi også at 8800GTS holder koken hele veien uansett innstillinger, mens de eldre og rimeligere kortene faller raskere av etter hvert som oppløsningen øker.

Konklusjon

Med dagens spill, som alle er av noe eldre dato, er ikke forskjellene store, og vi kunne sikkert spart et par tusenlapper og ikke merket forskjell.

Men vi har jo planer om å sjekke ut det som slippes på DX10-platformen om ikke alt for lenge, og da vil 8800-arkitekturen komme godt med.

Gamer-PCen på testbenken

Prisene på 8800GTS synker neppe til halvparten innen den tid, da kunne det ha vært like greit å kjøpt et rimeligere grafikkort nå og ventet med å kjøpe 8800GTS. Men vi valgte likevel å satse allerede nå.

Skal du ha en PC som er vesentlig raskere må du ut med uforholdsvis mye mer penger. Og det var jo dette som var vårt mål med dette byggeprosjektet.