GameCube nærmer seg Norge

Selv om Nintendos nyeste stolthet ikke kommer i butikkene før til våren, har vi all grunn til å glede oss. Den norske importøren av GameCube har nettopp vist oss maskinen, og det ser riktig så flott ut!

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Nintendos GameCube var en av de store trekkplasterne på årets E3-messe i Los Angeles. De enorme køene og den massive oppmerksomheten gjorde det imidlertid vanskelig for oss å virkelig oppleve maskinens muligheter. Dette fikk vi anledning til på tirsdag, da den norske importøren Unsaco holdt en visning på Grand Hotell i Oslo.

GameCube hadde verdenspremiere i Japan i forrige uke, og solgte faktisk ikke så mye som forventet – ”bare” 300.000 enheter den første helgen. Dette er ikke like mye som PlayStation 2 eller GameBoy Advance klarte å selge, men kan også sees i sammenheng med visse terrorhandlinger som har rystet verden.

Uansett, Nintendo gleder seg enormt til lanseringen av GameCube andre steder i verden, og det har de all grunn til. Dette er en maskin med betydelig mer potensiale enn deres tidligere produkter, og strategien Nintendo har valgt i denne omgang er også annerledes.

Flere utviklere

Finn Eirik Larsen i Unsaco gleder seg til GameCube Vis mer

Et av de viktigste poengene er at det er nå mye lettere for tredjepartsutviklere å designe spill til GameCube. Nintendo har tegnet kontrakter med en lang rekke spillfirmaer, og dette garanterer et variert spillutvalg. Og som vi alle vet, en god konsoll er ingenting uten et stort utvalg av spill.

Det har også skjedd endringer i markedsføringen av maskinen – dette gjaldt også lanseringen av GameBoy Advance tildligere i sommer. Nintendo prøver å nå flere aldersgrupper enn de tradisjonelle, unge Nintendo-kjøperne. Med flere seriøse spill som omhandler alvorlige temaer, ønsker selskapet å bli interessant også for eldre brukere. Dette betyr ikke at de kjente merkene som Mario, Zelda eller Pokemon forsvinner – det er rett og slett snakk om bedre utvalg.

Få spill, mange farger

Det er kun tre spill som kommer ut samtidig med lanseringen, men naturligvis kommer det mange flere etterhvert. De tre spillene er Luigi’s Mansion, Wave Race: Blue Storm og Super Monkey Ball (utviklet av Sega). Senere vil vi også se titler som Eternal Darkness, NBA Courtside 2002, Star Wars Rogue Squadron II og Pikmin. Og dette er bare begynnelsen.

Slik ser gamepaden ut Vis mer

Vi tok oss tid til å se på de tre spillene, og er svært så imponert over de grafiske mulighetene til konsollen. Spesielt Wave Race-spillet er ekstremt bra designet, med vanneffekter vi knapt har sett maken til.

Luigi’s Mansion er et eventyr / plattformspill med en skummel stemning – Luigi må redde sin bror Mario, som er fanget i et enormt slott, komplett med spøkelser og monstre. Det var ikke lett å orientere seg i dette spillet grunnet japansk tekst, men det så i alle fall gøy ut.

Super Monkey Ball er et merkelig racingspill hvor du styrer små apekatter, som er fanget i gjennomsiktige kuler (?), og skal kappkjøre med hverandre på noen helt vanvittige baner. Sjeldent har vi sett noe så fargesprakende som dette spillet, og det virket også svært enkelt å sett seg i. Dette er et typisk sosialt spill, som er mye morsommere å spille mot en konkurrent enn alene. Noen har allerede beskrevet det som et perfekt vorspiel-spill, og dette er vi helt enige i.

...og her er selve maskinen Vis mer

Selve konsollen er en svært liten og lett, firkantet sak. GameCube bruker mini CDer, som er betydelig mindre enn de vi er vant til. Dette reduserer også størrelsen på spilleskene. Vi har også bare godord å si om gamepaden, som er kanskje en av de mest ergonomiske vi har kjent. Den har rikelig med knapper, blant annet to analoge joysticker.

Litt tålmodighet

Det er imidlertid en stund til vi får se GameCube i norske butikker. I følge Unsaco vil maskinen lanseres til våren, men en nøyaktig dato er ikke bestemt. Prisen er heller ikke fastlagt, men GameCube vil være billigere enn konkurrenter fra Sony og Microsoft. Og det er jo en god ting.