GameCube blir billigere

Nintendos nyeste konsoll er fremdeles ikke lansert i Europa, men selskaper reduserer nå prisen ytterligere for å møte den økende konkurransen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julen kom tidlig for europeiske konsoll-entusiaster. I forrige uke ble det kjent at Microsoft vil 26. april sette ned prisen på XBox, som selger ganske dårlig til tross for gode kritiker. Microsofts stolthet kostet opprinnelig nærmere 4.000 kroner, og etter en drøy måned i butikkene kuttes prisen ned til meget hyggelige 2.500 kroner. Plutselig var denne meget avanserte konsollen like billig som PS2 og den kommende GameCube.

Trodde vi.

Nintendos nyeste konsoll kommer i butikkene 3. mai, og skulle opprinnelig koste rundt 2.500 kroner. 10 dager før lansering kommer imidlertid denne sjokkmeldingen: GameCube vil koste 199 € som tilsvarer rundt 1.500 kroner. Den endelige norske prisen vil, i følge Nintendo importøren Unsaco, ligge litt høyere enn det - 2.000 kroner er et mer sannsynlig anslag.

Om litt over en uke vil du altså kunne kjøpe deg både GameCube og XBox for omtrent like mye penger som en Xbox opprinnelig ville kostet deg. Dette er et herlig eksempel på hvordan vi forbrukere vinner på konkurranse - nå venter vi bare på at Sony skal sette ned prisen på deres noe aldrende men fremdeles flotte PS2. Så gjenstår det å se om Microsoft begynner å dele ut XBox gratis med hvert eksemplar av Windows XP!

Vi kommer tilbake med en test av GameCube med en gang den er tilgjengelig i butikkene. I mellomtiden kan du lese to forhåndsomtaler av konsollen her og her, og du kan også lese vår test av XBox i denne artikkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!