Gainward GeForce 3 Ti 550

Hvor raskt vil du ha det? Gainward har nå lansert sitt GeForce 3 Titanium-kort, som har vært på noen steroidkurer.

Gainward GeForce 3 Ti 550
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Gainward har etterhvert blitt godt kjent for sine rimelige og svært kraftige grafikkort. Deres produkter har alltid vært rettet mot entusiaster, med høyt overklokkingspotensiale og mange ekstrafunksjoner. Dette kortet er intet unntak.

LES OGSÅ:

Kortet er basert på GeForce 3 Ti 500-prosessoren til NVIDIA, som er for øyeblikket den raskeste du får. Gainward har imidlertid justert litt på brikken, og etter installasjonen av kortet og den tilhørende programvaren, vil du merke at du kan kjøre det i to moduser – vanlig (240/500 MHz), og overklokket (250/550 MHz). Nå er ikke det å overklokke et grafikkort noen komplisert sak i utgangspunktet, men Gainward gjør prosessen enklere og mer tilgjengelig. Du kan selvsagt fritt klokke kortet enda høyere hvis ønskelig.

Kortet har en imponerende kjøling, med en massiv vifte (som likevel ikke støyer nevneverdig) og kjøleribber som dekker 3,8 ns-minnet. Du finner også DVI- og VGA-utgang samt videoinngang, og viktigst av alt – kortet er knallrødt.

Det følger noe programvare med, blant annet et DVD-program og et videoredigeringsprogram fra InterVideo.

Hvordan er ytelsen?

Vi brukte vår vanlige 1 GHz/256 MB RAM-testmaskin til å utføre testen, og hadde kortet klokket til 250/550 MHz hele tiden. Dette betyr at kortet er i utgangspunktet en del raskere enn Creatives GF3 Ti 500-løsning, som er klokket til standardhastigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 3DMark 2001, 1024x768x32-oppløsning, får kortet 5834 poeng – Creative fikk 5647. I den mest krevende 1600x1200x32-oppløsningen får Gainward 4638 poeng, mens Creative fikk 4422.
I Quake III Arena får Gainward-kortet 93,0 bilder i sekundet (1600x1200x32), mens Creative måtte nøye seg med stakkarslige 90,6.

Gainward GeForce 3 Ti 550

Med andre ord, dette grafikkortet er ekstremt raskt og har ingen problemer selv med de mest krevende oppløsningene.

Det er klart at Creative-kortet, samt andre Ti 500-baserte produkter kan nå det samme ytelsesnivået som Gainward ved litt overklokking – poenget er at Gainward byr på et kort som er optimalisert for høyere hastigheter rett ut av esken.

Det er heller ingen problem å klokke kortet enda høyere, vi eksperimenterte blant annet litt med 250/570 MHz, og oppnådde, ikke overraskende, noe høyere ytelse. Men generelt kan vi konkludere med at du skal være ganske kresen for å ikke la deg imponere av kortets stabile ytelse rett ut av esken.

Konklusjon

Dette er enkelt og greit et vanvittig bra kort, med ytelse som ligger foran konkurrenter, gode muligheter for videre overklokking, videoinngang og rett og slett et godt design. Gainward har igjen klart å presse teknologien til det ytterste, og designet et kort som kanskje er litt i det meste laget for vanlige brukere, men bør tilfredstille de mest kresne entusiastene. Anbefales.