Gadwin PrintScreen

Lei av å måtte redigere bilder tatt med ”print screen”-knappen? Gadwin PrintScreen er helt gratis og gir deg mulighet til å beskjære bildet direkte før det sendes til utklippstavlen - eller til en epostadresse dersom du heller vil det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av oss opplever ofte behov for å ta bilder av PC-skjermen. Det være seg en feilmelding som må sendes til IT-ansvarlig, forslag til layout på en nettside eller materiale som skal sendes til en kunde. Det eneste Windows har å by på til dette formålet, er den gode gamle ”print screen”-knappen, som fanger hele skjermbildet til utklippstavlen (eller bare det aktive vinduet dersom alt-tasten holdes inne samtidig).

Problemet er imidlertid at du som regel blir sittende igjen med mer enn du trenger. Da må du åpne et bildeprogram, lime inn skjermdumpet og klippe og lime litt for å få det slik du vil ha det. Heldigvis finnes det mer lettvinte måter.

Gratis botemiddel

Gadwin PrintScreen er helt gratis og finnes i skrivende stund i versjon 3.1. Fordelen med dette programmet er at redigeringen av skjermdumpet kan gjøres umiddelbart før det sendes videre til utklippstavlen. Du får i tillegg hjelp i form av et lite vindu som viser en forstørret utgave av området rundt markøren, som gjør at du med presisjon kan klippe ut nøyaktig det du vil ha.

Tegn en firkant og høyreklikk - enkelt og greit.
Tegn en firkant og høyreklikk - enkelt og greit. Vis mer


Fremgangsmåten er enkel – trykk på knappen du selv har definert (for eksempel PrintScreen), tegn et rektangel over det du ønsker å fange og avslutt ved å høyreklikke.

På forhånd kan du velge hva du vil gjøre med det du fanget – det kan sendes videre til utklippstavlen, på epost til en mottakeradresse eller til en skriver koblet til PCen eller nettverket. Du kan også få det lagret i en fil, og programmet støtter de mest vanlige filtypene som JPEG, GIF, PNG og så videre.

Nedlastingen er på en liten megabyte, fullstendig gratis og tilgjengelig fra denne siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!