Fysisk sammenligning

Vi begynner med å se på kvaliteten og de forskjellige fysiske egenskapene.

Dersom vi starter med de to Acer-modellene, som altså kommer med tilbudene til MPX/Elprice og Multicom, så er dette rent fysisk sett to veldig like datamaskiner. Kontakter, tastatur og snarveisknapper er stort sett likt plassert på de to modellene.

Det er likevel noen små forskjeller som forteller at MPX/Elprice-modellen (5613ZWLMi) er litt nyere. Det denne har i forhold til Multicoms maskin er ikke annet enn S-Video ut og snarveisknapper for medieavspilling på høyre side av tastaturet. Den har for øvrig også bedre kvalitet på det integrerte webkameraet.


Ellers er som sagt maskinene nesten identiske, og det gjelder også byggekvaliteten. Vi merker selvfølgelig at dette ikke er av de dyreste maskinene, men bortsett fra litt mer stivhet i lokket er det ikke så mange forandringene vi savner. Tastaturet har litt svikt og er behagelig i bruk, og touchpaden - som i likhet med skjermen er i bredformat - er god og følsom.

Fysisk sammenligningDet er små forskjeller på de to Acerene. 5613 (øverst) har S-Video ut og større utlufting bak.

Toshibaen (Netshops tilbud) er naturligvis ganske så annerledes. Lokket er i mørk blå (og svært blank) pianolakk og fritt for webkamera, tastaturet er i offwhite med rundtomliggende områder i sølvgrått. Selve chassiset er stivt nok for vår smak, men også her savner vi litt ekstra styrke i lokket. En annen ting her er at selv om lokket er godt festet gynger det veldig lett fram og tilbake. Det er kanskje ikke er spesielt relevant til daglig bruk, men verd å merke seg dersom du for eksempel har planer om å bruke PCen på toget.

Når det gjelder touchpaden er den også relativt god, og har som Acerene usynlig skrollefelt i alle retinger. Vi hadde dog ønsket oss et litt stillere tastatur - her er det litt for lett å forstyrre folk i umiddelbar nærhet når du blir ivrig.

Fysisk sammenligningToshibaen har fine former og udiskutabelt den blankeste finishen...

Vekt - ikke som spesifisert

Et sted vi fant relativt store avvik fra oppgitte spesifikasjoner var vekten. Toshibaen var for eksempel oppgitt til omtrent 2,5 kilo, men veide inn på 2,75. Svært interessant var det at MPX/Eplprice sin Acer viste det samme på vår gramvekt, mens den var oppgitt til hele tre kilogram. Den andre Aceren (Multicom) var oppgitt til 2,8 og veide 2,85 - ingen ting å klage på der.

Når det gjelder de to Acer-maskinene, vi kanskje en eller to av dere huske at disse ble oppgitt til å komme med FireWire. Det stemmer ikke. Nå er ikke dette noe gigantisk problem - bruksområdet er de siste årene blitt mer og mer begrenset pluss at det da også finnes PC-kort til dette formålet. Likevel mener vi at rett skal være rett og vil bli mer påpasselige her - tross alt blir PCene stemt frem på bakgrunn av denne informasjonen.

Skjermer og kvalitet

Alle maskinene i denne testen har en bredskjerm på 15,4 tommer med 1280 x 800 punkter. De har også blankt kontrastbelegg som bedre får frem kontraster og farger, men har også den svakheten at visse lyskilder kan virke forstyrrende.

Når det gjelder innsynsvinkel kommer det ikke som noen overraskelse at den ikke er noe særlig å skryte av - det er vi vant til fra skjermer på bærbare PCer.

Ellers er skjermene av akseptabel kvalitet, selv om vi synes det er en smule for mye rødt i Aceren fra Multicom. Dette er likevel noe du neppe merker uten å sammenligne med en annen skjerm.

Klikk for å lese om ytelse og støy -->