FunCom satser stort på online-spill

Los Angeles (DinSide Data): Norges kanskje viktigste spillutvikler, FunCom, gir seg ikke med Anarchy Online. Deres neste prosjekt heter Midgard, og skal revolusjonere internett-spill.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

FunCom er et selskap som kanskje ikke er så kjent for folk flest i Norge. Dette firmaet har imidlertid opparbeidet seg et kjempenavn internasjonalt, med suksesser som Den lengste reisen (også kjent som The Longest Journey) og No Escape. Deres nyeste spill, Anarchy Online, er 98 % ferdig og klar til lansering i slutten av juni.

FunCom viser frem Anarchy Online
FunCom viser frem Anarchy Online Vis mer

Anarchy Online har virkelig vært etterlengtet av spillinteresserte, og er et massivt online-spill som tar opp arven etter titler som Ultima Online og Everquest. Likhetene slutter imidlertid der. Anarchy Online er en enorm, høyteknologisk verden, som rommer mange tusen spillere. Du vil kunne skape din egen personlighet ut av et rikt utvalg av kroppsstørrelser, klesplagg og andre trekk, og kommer til å ta del i en altoppslukkende konflikt. I tillegg kan du påta deg mange mindre oppdrag, og kan selv justere vanskelighetsgraden på disse, samt hva slags utbytte du vil få ut av dem. Spillet har også mange rollespillelementer, og du vil kunne lagre dine erfaringer på spesielle stasjoner rundt om i spillet.

Den versjonen av Anarchy Online vi fikk presentert på messen så rett og slett fantastisk ut, med en nydelig og fleksibel grafikkmotor som overgår det meste vi har sett. Spillet er stort, komplisert og ganske krevende, men alt tyder på at utbyttet vil bli en opplevelse uten like. Vi ser frem til lanseringen, og kommer da tilbake med en fullstendig anmeldelse av spillet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Midgard

FunCom er også i gang med sitt neste prosjekt, og vi fikk en oppvisning av dette. Midgard vil antakeligvis bli enda større enn Anarchy Online, og sannsynligheten er stor for at den vil markere begynnelsen av en ny epoke i internettunderholdning.

Jørgen Tharaldsen i FunCom gleder seg til Midgard
Jørgen Tharaldsen i FunCom gleder seg til Midgard Vis mer

Utviklingen av spillet har ikke kommet langt, og det finnes ingen skjermbilder vi kan vise frem. Konseptet er imidlertid følgende: Midgard er basert på norrøn mytologi, og kombinerer det overnaturlige med knallhard historisk realisme. Du vil bli en del av et vikingsamfunn, og fokuset vil være på å delta i dette samfunnet som en eksemplarisk borger. Det dreier seg om å skape verdier, handle, bytte og oppdage. Du velger selv hvilken rolle du vil ha – om du vil være en enkel smed som skaffer sverd til blodtørstige krigere, eller en diktator som styrer landsbyen med jernhånd. Alt er opp til deg, men det viktigste er at alle elementene i samfunnet er på plass og balansen opprettholdes.

Du vil også kunne utforske og kolonisere områder av verdenen, men slikt kan ikke gjøres alene. Du må ha med deg folk som er villig til å jobbe sammen for å oppnå målet.

FunCom har studert historie, og sørger for at infrastrukturen og livets realiteter er så historisk riktige som mulig. Men det er ikke kun mennesker som bor i landet, og du vil møte troll, kjemper og ikke minst guder. Gudene vil ha innvirkning på livet til menneskene, og kan hjelpe deg hvis du er i trøbbel – eller forstyrre deg hvis FunComs ansatte føler for det.

Mange av detaljene er langt fra klare, og det gjenstår mye arbeid før spillet kan lanseres. Utviklerne anslår at Midgard vil være klar om to år, men ingenting er sikkert på dette stadiet. Vi gleder oss uansett!