FunCom kansellerer Midgard

Etter mange nedskjæringer og kutt, kom nå denne ikke så overraskende, men likevel triste nyheten: Det ambisiøse projsektet Midgard er avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midgard skulle være det neste store prosjektet til det norske spillfirmaet FunCom. FunCom er mest kjent for online-spillet Anarchy Online, som har fått både ris og ros i tiden siden lanseringen for over et år siden. FunCom har tidligere sått bak det meget anerkjente eventyrspillet Den Lengste Reisen, samt actionspillet No Escape.

Den siste tiden har selskapet slitt, og har vært nødt til å redusere antallet ansatte. XBox-avdelingen ble lagt ned og Midgard ble lagt på is. Nå er avgjørelsen tatt, og utviklingen av Midgard vil ikke fortsette.

Spennende konsept

Midgard var, i likhet med Anarchy Online, et massivt online-spill. Det som var interessant med Midgard, var imidlertid at spillet handlet om vikingtiden, med fokus på handel, sosial kontakt og andre ikke-voldelige aktiviteter. Spillet inkluderte selvsagt kamp, men det var ikke hovedmålet med Midgard.

Det er synd at dette så interessante konseptet blir avlyst, men i følge FunCom er det ikke utelukket at de vil etterhvert begynne å jobbe med et helt nytt online-spill.

Midgard ble først annonsert på E3-messen i USA i mai 2001, og her kan du lese om våre førsteinntrykk. På den offisielle Midgard-siden kan du også lese mer om hva som kunne vært.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!