FunCom drømmer om Conan

Los Angeles (DinSide Data): Norske FunCom er blant de ytterst få spillmakerne her til lands med internasjonal status. Vi har sett på deres to kommende spill, Drømmefall og Age of Conan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


FunCom har lang fartstid i spillbransjen, med suksesser som Anarchy Online og Den lengste reisen bak seg. På E3-messen viste de sine to ferskeste spill, eventyret Drømmefall og online-rollespillet Age of Conan.

Drømmefall (eller Dreamfall, som spillet blir hetende internasjonalt) er en indirekte oppfølger til Den Lengste Reisen fra seks år tilbake. Det er altså et eventyrspill med elementer av kamp, sniking og gåter, alt sammen plassert i en flott og drømmeaktig verden.

Spillet forteller historien til Zoe, en jente som ligger i koma etter noen dramatiske hendelser. Hoveddelen av spillet består av flashbacks som viser hvordan Zoe havnet i denne situasjonen.

Bakgrunnshistorien omhandler konspirasjoner, mystiske hendelser og slemme organisasjoner som er ute etter Zoe. Det hele foregår i en futuristisk utgave av jorden, og begynner i Casablanca – som ser nokså annerledes ut enn byen gjør i virkeligheten. Historien skal være episk i størrelse, og spillet skal ta over 20 timer å gå gjennom.

Du styrer Zoe (og de to andre spillbare karaterene) i tredjeperson, og for å påvirke omgivelsene bruker spillet et system som kalles for fokus felt. Dette feltet hjelper deg å finne objekter som er interaktive.

image: FunCom drømmer om Conan


Spillet lar deg velge mellom flere løsninger på problemer. For eksempel når du konfronteres med en fiendtlig karakter kan du velge å slåss, prøve å snakke deg ut av trøbbel eller unngå det hele ved å snike forbi.

Drømmefall bruker tradisjonelle eventyrspill virkemidler som å finne frem objekter og kombinere dem for å løse gåter, men det finnes også et kampsystem og snikemuligheter. I følge FunCom er dette inkludert for å gjøre spillet mer variert.

Verdenene vi fikk sett var definitivt meget flotte, selv om detaljnivået ikke var det høyeste. Men Drømmefalls verden har en skikkelig sjarm, flott persongalleri og en spennende historie. Spillet vil også lokaliseres med norske stemmer, og kommer høsten 2005 til PC og Xbox.

Gaute Godager og Conan-sverdet
Gaute Godager og Conan-sverdet Vis mer


Age of Conan er en helt annen historie. Produsenten Gaute Godager viste oss en meget tidlig demo av dette singleplayer/multiplayer-spillet. Det som øyeblikkelig slo oss var den vanvittig detaljerte verdenen. FunCom bruker en nestegenerasjons landskapsmotor som tegner vanvittige avstander. ”Ingen klarer å lage fjell som oss”, sa Godager.

Spillet begynner som et enkeltspiller eventyr. Akkurat som i rollespill flest går du opp i nivåer, men i Conan skjer det et gjennombrudd etter level 20 – da er du ferdig med enkeltspillerdelen og entrer en MMORPG-verden der du møter andre, menneskelige karakterer og kanskje av og til treffer på selveste Conan (som ikke er spillbar).

image: FunCom drømmer om Conan


Kamp er det Conan-verdenen handler om, og i spillet er det tre måter å kjempe på. Vanlig ”hands on” slåssing der du bruker sverd og kan utføre heftige kombinasjoner, takisk slåssing der du har med deg formasjon av medhjelpere, samt massive angrep mot de største byene i verdenen.

Som i vanlige massive rollespill vil du her også kunne velge mellom raser, yrker og andre detaljer, men vi fikk ikke sett eksempler på forskjellene dem i mellom.

Men det er helt klart at vi ble imponert av Age of Conan, det ser faktisk utrolig bra ut. Dessverre må vi vente et godt stykke ut i 2006 før spillet kommer i butikkene – men vi regner med å få prøve spillet ved flere anledinger fremover.

Tilbake til E3-forsiden

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!