Full kontroll over programstart

Spørsmål:

Hei!
Jeg har Windows 98 på min PC. Når jeg går inn på Internett, åpner programmet alltid siden i et minimert vindu. Hvordan kan jeg sørge for at vinduet alltid bli maksimert når det startes? Håper på svar da det er ganske irriterende.

Hilsen
Tore

Datadoktoren svarer:

Ved å høyreklikke en snarvei til et program, kan du kontrollere hvordan programmet skal starte. Foto: tk Vis mer

Dette kan kontrolleres med egenskapene til snarveien du bruker for å starte Internet Explorer, Netscape eller et hvilket som helst annet program som er installert på PCen din. Med snarvei tenker jeg både på ikoner på skrivebordet, på oppgavelinjen eller i Start-menyen. Alt dette er snarveier til programfilen som ligger i en mappe på disken.

Slik gjør du det:
1. For å se egenskapene til snarveien, kan du høyreklikke på menyvalget eller ikonet på skrivebord/oppgavelinjen og velge egenskaper i menyen som dukker opp. Legg merke til at du også kan høyreklikke på et menyvalg du finner ved å klikke start-knappen.
2. I dialogboksen som dukker opp, er det en rullegardin for å kjøre programmet maksimert (over hele skjermen), i et normalt vindu eller minimert.

Et annet godt tips som du finner i den samme dialogboksen, er å tilknytte en hurtigtast til programmet. Dette kan du gjøre ved å klikke i feltet som er merket "Shortcut key", og trykke en eller annen bokstav på tastaturet. Du vil alltid måtte trykke Ctrl pluss Alt tasten i tillegg når du skal bruke snarveien til å starte programmet.

Bruker du Internet Explorer, er det også et godt tips å trykke F11 (Eller velge Vis/Full Skjerm) etter at du har startet programmet hvis du er inne på sider med svært mange elementer. Dette fjerner nemlig menyknapper o.l. slik at innholdet får bedre plass. Når du skal skifte side, er det bare å trykke F11 en gang til.