Full HD uten en tråd

Overfør signalene fra Blu-ray-spilleren på gutterommet til TV-en i stua.

Full HD uten en tråd
Publisert
Sist oppdatert

Berlin, DinSide Data: Det kom ikke som noen overraskelse, verken på undertegnede eller de andre titusener av besøkende under årets IFA-messe i Berlin, at det var et *visst* fokus på trådløse apparater og innretninger.

Vi har allerede skrevet om Cidekos trådløse USB-hub, og selv om det er en nyttig sak, har kanskje koreanske I DO IT Co sin løsning enda bredere appell. Vi snakker her om trådløs overføring av videosignaler i full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler) samt lyd, fra et sted til et annet. Det finnes riktig nok flere lignende løsninger, men dette skal være den minste i sitt slag i følge den blide koreaneren på standen.

Så veldig bra ut

Løsningen, som er kalt itrio HD-L100W, består av en sender og en eller flere mottakere. Vi fikk demonstrert løsningen, og det så unektelig meget bra ut på 42-tommeren som ble koblet opp. Avstanden mellom sender og mottaker var riktig nok bare et par meter.

I DO IT Co hevder imidlertid at rekkevidden skal være 40 meter, takket være 802.11n-protokollen. Og hvis det trådløse blir et problem, er det også fullt mulig å overføre signalene via kablet nettverk i huset.

Blant enhetene som skal kunne brukes sammen med løsningen nevner iTrio både Blu-ray, PC, spillkonsoller, multimediespillere og digitale TV-mottakerbokser.

Full HD uten en tråd


Senderen har innebygd to HDMI-innganger, VGA-inngang samt analog kompositt/scart-inngang og stereo lydinngang. Mottakeren har én HDMI-utgang, én kompositt/scart, én komponent- samt stereo lydutgang.

Dyrt

Helt rimelig er den imidlertid ikke, vi fikk antydet rundt 350 euro. Om og når den blir tilgjengelig i Norge vet vi foreløpig lite om.

Du finner mer informasjon om itrio på den enkle nettadressen www.i-do-it.co.kr.

Flere saker fra IFA 2009

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer