Full HD i lomma

Har ViewSonic laget dingsen over alle dingser?

Multimediespillere for lommeformat blir stadig bedre, får flere funksjoner og støtter alt av formater. Men de færreste kan måle seg mot MovieBook VPD550T fra skjermprodusent ViewSonic.

Imponerende spesifikasjoner

Først og fremst kan den lille lommespilleren kobles til en TV ved hjelp av en HDMI-kabel, og vise filmer i full HD-oppløsning, 1920 x 1080 piksler. Dessuten har den en 5-tommers intern berøringsskjerm med oppløsning 800 x 480 piksler, og listen over støttede filformater er enorm:

Video: DAT, MPG, MPEG, VOB, MP4, MOV, AVI, DVD Video, ASF, WMV, MKV, TS, og RM/RMVB.
Lyd: MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, FLAC, APE, AC3, og DTS audio.

I tillegg støtter den både e-bøker, stemmeopptak og bilder i diverse formater, og den er naturligvis utstyrt med både klokke, alarm, kalender, kalkulator og flere andre nyttige verktøy for folk på farten.

Batterilevetiden er oppgitt til 20 timer for lydavspilling, og 4 timer for video.

Les også: Disse spillerne liker Windows 7 best

Spilleren har imidlertid ikke noen form for nettverks- eller internettilkobling, her er det først og fremst underholdning på lokalt plan som har vært fokus under utviklingen.

Rimelig

I følge vår kilde Cnet får spilleren en veiledende pris på 199,99 amerikanske dollar, når den kommer på markedet en eller annen gang i første kvartal i år. Det er ikke verst pris, synes vi. Så spørs det da om den kommer til Norge, og hvilken prislapp den eventuelt vil få her. Det har vi i skrivende stund ingen opplysinger om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilde: Cnet/ViewSonic

Les også: Mobil-TV i lomma