Fujitsu Siemens Scaleo 800S

For de mest krevende brukerne lanserer nå Fujitsu Siemens den kraftigste modellserien i Scaleo-familien. Her er det bare topp spesifikasjoner som gjelder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Fujitsu Siemens Scaleo 800S
image: Fujitsu Siemens Scaleo 800S
image: Fujitsu Siemens Scaleo 800S
image: Fujitsu Siemens Scaleo 800S

PC-serien SCaleo 8000 er for de som krever plass og kraft, som skal bruke PCen til mer enn bare surfing, epost og litt hjemmejobbing.

Stort kabinett

Det er et romslig og solid stålkabinett, med en spesiell og ganske stilig aluminiumsfront. Til tross for volumet er det bare plass til 3 standard 3,5-tommers harddisker og 3 stk 5,25-tommers enheter. Det vil være tilstrekkelig for de fleste, men det er likevel uutnyttet plass.

Hvis du er en virkelig krevende bruker, og er ute etter en løsning som kan utvides med mange disker i RAID-oppsett, vil du fort kunne få plassproblemer.

Øverst på fronten finner vi to deksler som skjuler forskjellige kontakter. På venstre side er det plass til USB og FireWire-kontakter og på Høyre side finner vi kontakter for hodetelefon og mikrofon.

Denne plasseringen liker vi, den er svært praktisk. Vi har sett andre løsninger med kontakter nederst eller i lavere del av fronten. Det er både vanskeligere å komme til og lettere å komme borti når PCen står på gulvet. Og det er vel de færreste som vil ha en slik maskin på skrivebordet?

Kraftige konfigurasjoner

Fujitsu Siemens leverer forskjellige utgaver av Scaleo 800, og er ikke bundet til Intel. Dermed kan du i dag velge enten en Pentium 4 på opptil 2,2 GHz eller AMD Athlon i utgaver opptil 2000+. Maskinen vi hadde på besøk hadde en Pentium 4 på 2 GHz med 512 MB RDRAM (RAMBUS), men kan utvides til hele 2048 MB. Alternativt kan de utstyres med et annet brikkesett og DDR-minne på opptil 1536 MB, den samme maksimumskapasiteten som hos Athlon-utgaven.

Skjermkortet er det desidert hotteste som er å oppdrive (i skrivende stund er det fremdeles ikke mulig å oppdrive her i Norge) – et Geforce4 4600. Test av dette kortet kan du lese i
denne artikkelen. Alternativt kan maskinen leveres med et ATI Radeon.
Harddisken var på 80 GB koblet til en integrert Ultra ATA/100 kontroller.

Vår maskin hadde både en 16X DVD-spiller og en DVD+RW brenner fra Philips, i tillegg hadde den et FireWire-kort og et SoundBlaster PCI Lydkort.

Programvare

Maskinen leveres med Microsoft XP Home Edition, og Works Suite 2002 (fra mars kommer det norsk versjon).

2 spill fra Microsoft er med: Crimson Skies og Motocross Madness 2, dessuten får du et prøveabonnement på Norman Antivirus i 3 mnd. Security for children (nettfilter/portal) kan være grei å ha hvis du har barn i huset.

WinDVD 3.1 og Nero 5.5 følger også med hvis du velger DVD-ROM og DVD+RW-brenner.

Fleksibelt utvalg

Fujuitsu Siemens leverer tilnærmet skreddersøm til sine forhandlere. Derfor er det ikke nødvendigvis den samme maskinkonfigurasjonen som er tilgjengelig fra alle forhandlerne.

Dette innebærer at prisene vil variere sterkt, fra toppmodellen som vi har sett på, med både DVD-leser og DVD-brenner, til rundt 27 000 kroner, ned til mer beskjedne konfigurasjoner i et langt lavere prisleie.

Maskinene vil uansett være tilgjengelig i forretninger over hele landet il løpet av kort tid.

Mer informasjon finner du hos Fujitsu Siemens