Fujitsu Siemens Lifebook B2154

Denne stilige, lille, sølvfargede boksen er virkelig en ekte bærbar PC. Det er bare så vidt du ikke får plass til den i jakkelomma. På toppen av det hele er det en fullverdig PC som kan brukes til alt du ønsker.

Fuji Siemens-maskinen havner på andre plass i vår produktvelger, hvis du bruker DinSides innstillinger.
Fuji Siemens-maskinen havner på andre plass i vår produktvelger, hvis du bruker DinSides innstillinger. Vis mer
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]


Fujitsu Siemens har virkelig tatt konsekvensen av folks voksende ønske om å være mobile og produktive. Lifebook B2154 er av typen ultraportabel PC, veier 1460 gram og er utstyrt med en Celeron 450 MHz prosessor. Det høres kanskje ikke så mye ut i disse gigahertz-tider, men våre tester viser at dette holder i massevis til å kjøre kontorapplikasjoner effektivt.

LES OGSÅ:

Førsteinntrykk

Ut av boksen, inn i støpselet. Stort verre er det ikke å komme i gang. Gode manualer følger med som forklarer deg hvert steg hvis du skulle være i tvil. Det følger også med et hefte over tilgjengelig ekstrautstyr. I boksen ligger det foruten selve PCen en ekstern diskettstasjon og en portreplikator. For å benytte diskettstasjonen er du nødt til å koble portreplikatoren til PCen. Har du behov for å bruke CD-ROM er dette også en ekstern enhet som må kjøpes i tillegg. Tilkobling for CD-ROM skjer via USB-kabel eller et PCcard-adapter.

Godt utstyrt

Fujitsu Siemens Lifebook B2154

Som nevnt står ikke Lifebook B2154 tilbake for de mer storvokste bærbare PCene, og det gjelder også tilkoblingsmulighetene. Med på kjøpet får du to USB-porter, V90 modem, 10/100 mbit nettverk, infrarød port, utgang til hodetelefon, mikrofoninngang og ett Type I/II PCcard spor. På portreplikatoren sitter det plugger for en PS/2 enhet, VGA-utgang, seriellport, parallellport og en spesialtilkobling for diskettstasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God å bruke, etter hvert…

Med sin minimale størrelse sier det seg selv at tastaturet også har krympet. I starten blir det litt knotete å skrive, og feilslagene er mange, men etter hvert venner du deg til å skrive raskt og sikte godt. Tastaturet gir litt skrivemaskinfølelse på grunn av knatrelydene når du skriver, men vi innså fort at det rett og slett er nødvendig med en viss porsjon lyd for å orientere seg på tastaturet når tastene er så pass små. Skriveflaten på tastene måler 12 mm x 13 mm, noe som utrolig nok bare er 1 mm mindre i hver retning enn tastaturet hos Best Apache. Tasteavstanden er også bare en millimeter mindre med sine 5 mm. Men den ene millimeteren merker vi godt og det trengs som sagt litt tilvenning før du er i gang for fullt.

Fujitsu Siemens Lifebook B2154

Fujitsu Siemens har plassert en meget nøyaktig styrepinne midt i tastaturet for å betjene pekeren. ”Venstre musetast” er ideelt plassert slik at tommelen hviler på denne når du bruker styrepinnen. I tillegg er skjermen trykkfølsom og du kan peke rett på ikoner med fingeren for å velge eller aktivere dem. Hvis du vil gjøre som Fujitsu Siemens har konstruert det benytter du heller den løstagbare pennen beregnet på skjermen, som har sitt eget lille festepunkt rett til venstre for skjermen.

Skjermen takler 800x600 punkter med 32-biters farger. Den kunne med fordel gitt sterkere lys og klarere bilde, men dette kan komme av at den trykkfølsomme skjermen er bygd opp annerledes enn en vanlig LCD-skjerm. Lifebook B2154 skal også ha skryt for et usedvanlig kraftig lokk som absolutt tåler en støyt.

Kontormaskin på veien

Ser vi på ytelsestestene våre utmerker Lifebook B2154 seg på kontorapplikasjoner som Word, Excel og Powerpoint. Totalindeksen i Sysmark 2000 ligger på 82, som ikke er langt etter Best Apache som havnet på 90 totalt. Slett ikke verst for en maskin med Celeron 450, 64 MB minne og 5.6 GB harddisk.

Lifebook B2154 klarte seg overraskende godt i vår CD-kopieringstest. Vi testet begge tilkoblingsmåter, både via USB og med PCcard. Kopieringen av 489 MB data fra CD-ROM til harddisk gikk på 14 minutter og 52 sekunder med USB og på 7:10 med PCcard. Med PCcard er denne maskinen den nest raskeste på CD-kopiering av våre testede PCer denne runden, kun slått av Toshiba Satellite 2800-100 som gjorde testen unna på 6:23.

Batterilevetiden er også i toppklasse med 2 timer og 34 minutter. Vi bemerker at dette er uten at noen form for strømsparing er aktivert. Gjør du det kan du få ganske mye mer driftstid ut av batteriet, avhengig av ditt arbeidsmønster.

Knallkjøp

Vi falt virkelig for denne lille kruttlappen. Den ser lekker ut og klarer brasene fra Word til Photoshop med glans. Er du ute etter en PC som tar liten plass, og samtidig ikke vil gå på kompromiss med ytelse og funksjonalitet, er dette virkelig et knallkjøp. Prisen gjør også sitt til å heve vurderingen; kr 14.990,- inkl. mva. og ekstern CD-ROM.