Fujitsu Siemens Athlon 600 MHz

En av PCene som selges på tilbud nå i begynnelsen av år 2000, er en tårnmodell fra Fujitsu Siemens. Disse to produsentene har slått seg sammen om PC-produksjon siden vi startet testen av hjemmePCer, og satser også på prosessoren AMD Athlon. Vi har testet 600 MHz-utgaven.

Fujitsu Siemens Athlon 600 MHz
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Siden Fujitsu og Siemens sist høst slo seg sammen om PC-produksjon i Europa, har designet på boksen endret seg litt. For øvrig er det ikke store endringer i konseptet, bortsett fra nye komponenter.

LES OGSÅ:

Vi har ikke testet hele systemet, siden vi bare mottok selve PCen. Derfor har vi bare kjørt ytelsestester - og de er meget gode.

For erfarne brukere

PCen er komplett når det gjelder maskinvare, med et meget kurant utvalg av komponenter.

Derimot er utvalget av programvare beskjedent, det er bare Word 2000 som følger med, samt drivere og støtteprogrammer på CDer.

Kraftig med vekstmuligheter

Athlon-prosessoren på 600 MHz er meget rask, spesielt på spesielle typer programvare som bruker komplekse matematiske utregninger. Dette ser vi spesielt på utvikling av multimedia, i forbindelse med prosessering av lyd- og bilde-data.

Harddisken er en moderne Quantum Fireball lct, som bruker få plater med stor tetthet. Dette er en løsning som gir rask dataoverføring og lav pris. Disken støtter for øvrig også Ultra DMA/66.

Skjermkortet er et NVIDIA Riva TNT2, som gir kurant ytelse i de fleste bruksområder. Dette sitter i en AGP-plass, så det er mulig å erstatte det med kraftigere kort om det skulle være ønskelig. Mange spillentusiaster vil nok ønske seg et kraftigere kort - men det koster.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lydkortet er integrert på hovedkortet, og elektronikken kommer fra Creative i form av brikkesettet til SoundBlaster Audio PCI 128. Dette er helt kurant til spill og multimedia, men ikke spesielt spennende for musikere og andre som vil lage egen musikk.

DVD-spilleren er rask, men det finnes ikke noen utgang for å vise film på et TV.

Det innebygde modemet har også utganger på braketten for hodetelefoner og mikrofon. Det følger også med en kombinert variant av dette, som egner seg for telefon-tjenester via PCen. Forskjellig programvare for å utnytte dette følger selvsagt med.

Utbygging

Det er god plass til ekstra lagringsenheter, for eksempel både til ekstra CD-brenner, flyttbar lagring og en ekstra intern harddisk.

Det er to minnesokler, hvorav bare den ene er i bruk.

Det er to ledige PCI-plasser, men tre ledige plasser for ekstra braketter for multifunksjonskort.

Vår mening

Denne PCen er ypperlig for erfarne brukere, som vil ha en meget rask PC til en kurant pris. Mangelen på programvare gjør at vi ikke anbefaler den som hjemmets første PC.

For de som skal jobbe med utvikling av multimedia, som billedbehandling, enkel videoredigering, er maskinen godt egnet. Med et bedre lydkort er maskinen også godt egnet til å jobbe med musikk og lyd.

I tillegg er den selvfølgelig mer enn kraftig nok til alle slags oppgaver typisk for hjemmekontor og all slags bruk av Internett.

Du kan lese mer detaljert om maskinen i vår tekniske omtale.