Fujifilm annonserer FinePix Real 3D W3

Med to objektiver er det duket for 3D-bilder fra et kompaktkamera.

 Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er for så vidt et par år siden vi første gang så Fujifilms 3D-kamera i aksjon; nærmere bestemt på Photokinamessen i Köln i 2008.

Den gangen var det imidlertid ingen 3DTV-er i markedet, og derfor vil nok dagens annonserte modell være mer aktuell enn den var for to år siden.

Fujifilm FinePix Real 3D W3 er et lommekamera som er i stand til å ta tredimensjonale bilder fordi det har to objektiver, og kameraet kan deretter kobles til en hver 3D-kompatibel TV slik at du kan se 3D-bildene direkte (via briller).

Les også: 3D or not 3D?

Men - Fujifilm har tillegg har et par ekstra ess i ermet.

 Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm Vis mer


For det første er selve skjermen kapabel til å vise 3D-bilder uten at du trenger briller (på samme måte som den kommende Nintendo 3DS-maskinen), og den har blitt større enn hos forgjengeren og måler nå 3,5 tommer over diagonalen. Fujifilm vil i tillegg selge en 3D-bilderamme (som fortsatt ikke krever 3D-briller) som kan vise bildene, og den er 8 tommer stor. Senere vil det også komme utskriftsmuligheter (lanseres først i UK), der spesielle skrivere skriver ut på spesielle ark for å lage en hologrameffekt. Alle disse tingene fikk vi for så vidt demonstrert for to år siden.

W3 kan også filme med 720p-oppløsning, og også for vanlige 2D-bilder kan W3 by på det lille ekstra. Siden hvert objektiv har sin egen CCD-brikke kan du ta to samtidige bilder med forskjellig brennvidde, ISO-verdi eller hvitbalanse.

 Foto: Fujifilm
Foto: Fujifilm Vis mer


Ser vi litt nærmere på spesifikasjonene får W3 følgende:

  • Brennvidde tilsvarende 35-105mm
  • Oppløsning: 10 megapiksler
  • Lysstyrke: f/3,7-4,2
  • Maks ISO: 1600
  • Skjermstørrelse: 3,5"
  • Skjermoppløsning: 1.150.000 punkter
  • Vekt uten batteri/minnekort: 230g

Salgsstart blir i oktober/november med veiledende prislapp på 4500,- her til lands.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer