Frigjøre plass på harddisken

Hei!

Jeg har en relativt liten harddisk i min bærbare, og har merket meg at systemgjenopprettingsfunksjonen i Windows beslaglegger 10% av plassen. Jeg har funnet ut hvordan jeg kan regulere dette ved å høyreklikke på stasjonen i Utforsker, men hvordan kan jeg "tømme alt" som ligger lagret der, og dermed starte med blanke ark?

Hilsen Knut.

Datadoktoren svarer

Hei,

Jeg er ikke helt sikker på om du mener å deaktivere funksjonen helt, eller bare ønsker å tømme innholdet midlertidig. Jeg besvarer begge deler.

For å deaktivere Systemgjenopprettingen velger du System fra Kontrollpanelet, og velger skillearket merket Systemgjenoppretting. Merk at du kan velge å deaktivere funksjonen på én partisjon, men ha den aktiv på en annen.

Dersom du bare ønsker å tømme innholdet i "systemgjenopprettingslageret", gjør du følgende: Klikk Start - Alle programmer - Tilbehør - Systemverktøy - Diskopprydding. Velg den aktuelle stasjonen, og trykk OK. Etter en stund får du opp en liste over ting du ønsker å slette for å frigjøre plass, men først når du trykker på skillearket Flere Alternativer har du muligheten til å slette data fra Systemgjenoppretting.

Husk at du samtidig mister muligheten til å rekonstruere innholdet på stasjonen ved hjelp av denne (nyttige) funksjonen i Windows.

Med vennlig hilsen fra

Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar-data.