Fremtidens PC fra Microsoft?

Behovet for mobile PC-løsninger øker med enorm fart. Produsentene prøver å møte dette behovet ved stadig å lansere nye, mer avanserte håndholdte produkter. Er Microsoft på rett spor med sin Tablet PC?

Bill Gates presenterte en prototype på Microsofts nye Tablet PC under Comdex-messen 12. november. Utseendemessig minner den ganske sterkt om de trådløse internett-enhetene som også ble presentert på messen. Forskjellen er at Tablet PC egentlig er en fullblods PC, mens de andre enhetene kun kan brukes til Internett-surfing.

Elektronisk notisblokk

Det mest oppsiktsvekkende med Tablet PC er måten den styres på. Pennestyring i seg selv er ikke noe nytt, men her tar Microsoft tankegangen et skritt lenger. Meningen er at Tablet PC, i tillegg til all vanlig funksjonalitet, skal kunne brukes som en notisblokk.

Notisblokkfunksjonen fungerer akkurat som et vanlig ark. Du bruker pennen til å skrive notatene rett på den trykkfølsomme skjermen. Deretter kan du utføre vanlige operasjoner som flytting, redigering, kopiering og lignende på din egen håndskrift uten å konvertere det til ASCII-tegn. Du kan til og med søke etter ord i teksten.

Denne teknologien, som Microsoft kaller ”Ink technology”, vil gjøre det enklere å ta notater fra møter, konferanser og lignende. Du vil også kunne konvertere det du har skrevet til ASCII-tegn, for bruk i andre sammenhenger.

Bærbar PC i ordets rette forstand…

Microsoft har lagt vekt på at Tablet PC skal være lett å ta med seg, derfor er prototypen meget tynn, og bare litt større enn et A4-ark. Den veier i underkant av 1,5 kg, under halvparten av en gjennomsnittlig bærbar PC. Den vil derfor lett få plass i en vanlig dokumentmappe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I motsetning til andre håndholdte PCer kjører ikke Tablet PC et innebygget operativsystem fra ROM, som for eksempel Windows CE. Den styres i stedet ved hjelp av en ubegrenset versjon av Whistler, Microsofts nye .net-tilpassede Windows-versjon som ventes en gang til neste år.

Tablet PC har spesifikasjoner som gjør at du vil kunne bruke den som din primære PC. Med 10 GB harddisk, 128 MB RAM og en rask prosessor i x86-serien vil den være et godt alternativ til eksisterende bærbare PCer. Den kommuniserer med andre PCer via en trådløs nettverksløsning, og støtter IEEE 802.11-standarden. Den vil etter hvert også støtte Bluetooth. PCen har også flere USB-porter for tilkobling av eksternt utstyr.

Det ferdige produktet vil ikke være klart for markedet før i 2002. Derfor finnes det ennå ingen indikasjoner på hvor mye Tablet PC vil koste når den blir å finne i butikkene.

Du kan lese mer om dette på denne adressen.