Fremtidens digitale video?

Med Movie Wallet fra Minds@Work kan DVD-spillere og plater snart være en saga blott.

Mens andre snakker om filmer som streames direkte fra nettet direkte til TV eller PC, jobber noen med andre løsninger som kombinerer ny og gammel tankegang. En av dem som tenker "annerledes" er amerikanske Minds@Work.

Tenk deg at du går inn i din lokale videobutikk, og kan leie hvilken som helst film du skulle ønske, uten å tenke på at filmen skulle være utilgjengelig. Tenk deg at du leier fire videofilmer, i det formatet som passer deg, og transporterer dem i en liten enhet på størrelse med en PDA.

Movie Wallet fra Minds@Work gjør det mulig for deg og meg å ta med oss en 20GB bærbar harddisk til den lokale videobutikken, laste ned diverse filmer i DVD-kvalitet, og se dem på en digital videospiller når vi kommer hjem. Høres det forlokkende ut?

Ny og gammel tankegang

Ideen kan vise seg å ikke være så dum, ikke minst fordi vårt gamle adferdsmønster blir ivaretatt. Vi er vant til å gå ut for å leie oss en film, og vi liker det. Kanskje vi kjøper litt godteri samtidig, treffer folk osv.

Videobutikken vil for øvrig bestå av automater med trykkfølsom skjerm, som lar deg bla deg fram til ønsket tittel. Siden filmene overføres til kiosken superraskt over satelitt, vil tilgjengelighet aldri være noe problem, om du skulle ønske å se en obskur Polanski-film eller Cupfinalen fra 1988 mellom Brann og Rosenborg. Overføringen til Movie Wallet er selvsagt trådløs.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foreløpig har Minds@Work bare presentert en prototype av produktet under 2001 Consumer Electronics Show (CES)-messen i Las Vegas, og selskapet har en lang vei å gå før det endelige produktet kan se dagens lys. Foreløpig er det ikke inngått noen avtaler med noen innholdsleverandører.

Elektronisk distribusjon av film i en slik form kan uansett vise seg å være den løsningen som raskest får aksept i markedet.

(Kilde: Tech TV)