Slik betjenes Freestyle
Slik betjenes FreestyleVis mer

Freestyle & Mira – fremtiden for hjemmeunderholdning?

Windows XP vil gjerne være mer enn et vanlig operativsystem, det vil også være en underholdningssentral. Bill Gates har nå vist frem nye teknologier som skal gjøre dette mulig.

Ryktene om disse nye teknologiene har versert en stund, men først nå har Microsoft sluppet offisiell informasjon om både Freestyle og Mira-grensesnittene. Dette skjedde på den årlige CES-messen i Las Vegas, der Bill Gates viste frem begge to.

Målsettingen til Gates er tydeligvis å gjøre XP-plattformen til hjemmets hjerte. Det er kanskje et stykke igjen til Microsoft-sertifiserte toaletter, men hvis de nye grensesnittene slår gjennom vil vi i alle fall kunne styre mange av hjemmets underholdningsfunksjoner via XP-grensesnittet.

Freestyle

Freestyle Vis mer

Denne teknologien er først og fremst et nytt grafisk grensesnitt som gjør det svært enkelt å styre mulitmediafunksjoner på en PC. Ved hjelp av en tydelig og oversiktlig meny og en fjernkontroll kan du velge hvilke TV-programmer du vil se på, hvilken musikk du vil høre på, eller hvilke digitale bilder og videoklipp du vil vise på skjermen.

Grensesnittet virker svært praktisk og enkelt å bruke, og vi gleder oss til å se det i praksis. Hvorvidt dette vil slå gjennom gjenstår å se – mange har prøvd å slå sammen PC og hjemmeunderholdning, men få har lykkes.

Flere større produsenter som NEC, Samsung og HP har allerede sagt at de vil lansere PCer utstyrt med Freestyle-plattformen i fremtiden.

Mira

Mira i praktisk bruk Vis mer

En videreføring av Freestyle-konseptet har fått navnet Mira, og er en bærbar flatskjerm med trykkfølsom overflate. Mira skal kunne brukes som en slags trådløs sammenkobling av PC, X-Box, PDA og web-klient. Du skal kunne betjene en PC via Mira og få tilgang til dokumenter, bilder og lydfiler, flytte data mellom datamaskiner og PDAer, spille spill, gå på nettet og kjøpe varer og tjenester...

Mira i praksis del. 2 Vis mer

Mye tyder på at Mira-konseptet vil også kunne brukes som en del av TVer, for eksempel til å styre DVD-avspilling, og produsenter som ViewSonic har allerede sagt at de vil ha Mira-baserte maskiner på markedet, sannsynligvis allerede om et års tid.

Det har kommet svært lite info om priser og lanseringsdatoer, i og med at begge prosjektene fremdeles er under utvikling. I følge Bill Gates kan vi imidlertid vente å se Freestyle- og Mira-baserte produkter i løpet av 12 måneder. Vi ser frem til å følge med på denne utviklingen.

Du kan også lese mer om fremtidens Windows-utgaver i denne artikkelen.