Freemake Video Converter

Konverterer over 200 forskjellige video-, lyd og bildeformater til iPad, Android, Playstation, XBox og andre enheter.

Freemake Video Converter
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om en gratis video- og musikkspiller som kunne spille av 270 forskjellige formater. Det krever imidlertid at du har en datamaskin tilgjengelig når du vil spille av materialet.

For dette med formatstøtte blir fort en varm potet når det kommer til nettbrett, mobiltelefoner og lommespillere av forskjellig art. Mange av dem, inkludert iPad og iPhone, støtter for eksempel bare noen ganske få video- og lydformater.

Over 200 formater, inkludert video rett fra nett

Det finnes selvfølgelig løsninger på dette, som med det meste annet av utfordringer i den digitale hverdagen. Så hvis du har lastet ned en film eller videoklipp fra nettet som du gjerne skulle hatt med deg på iPad-en, kan du for eksempel laste ned og installere gratisprogrammet Freemake Video Converter.

For ikke bare kan det konvertere fra over 200 forskjellige formater, inkludert AVI, MKV, AVCHD, SWF og WMV, du kan også konvertere og laste ned videoer fra mer enn 40 forskjellige kjente streamingtjenester, inkludert YouTube, Facebook, MTV og Vimeo.

Også DVD-plater kan rippes, men vi prøvde flere plater og det kan se ut til at den ikke tar plater som er kopibeskyttet. Da trenger du i tilfelle DVD43, AnyDVD eller andre dekrypteringsmekanismer i tillegg.

Bilder kan konverteres til slideshow-videoer.

Freemake Video Converter


Du kan også rippe ubeskyttede DVD-plater

Overraskende enkelt og funksjonsrikt

Du kan velge mellom en haug med forskjellige ut-formater, eller ganske enkelt bare velge hvilken spiller du har - hvis du synes dette med formater, oppløsning og bitrater blir for innviklet. Du kan også bake inn undertekster.

Freemake Video Converter


Du kan lage en lang liste over videoer som vil bli konvertert sekvensielt og de kan også føyes sammen til én videofil, hvis du skulle ønske det.

Programmet har også innebygd støtte for å brenne materialet du har lastet ned både til DVD og Blu-ray.

Freemake Video Converter


Programmet har også enkle redigeringsmuligheter. Her kan du blant annet endre start- og stopptidspunkt, og rotere videoen.

Dette er bare noe av funksjonaliteten som ligger i programmet, som overrasket oss stort med positivt fortegn da vi testet det. Men husk at en del jobber kan ta lang tid, avhengig av lengde, kvalitet og ikke minst - prosessorkraften i PC-en din.

OPPDATERT: Versjon 2.2 av programmet kom nylig i betaversjon. Den største nyheten er at det støtter DirectX Video Acceleration (DXVA). I klartekst betyr det at grafikkprosessoren gjør en stor del av konverteringsjobben, noe som kan bety inntil 50% raskere konvertering i forhold til tidligere versjoner. Det krever imidlertid at PC-en din har et relativt nytt grafikkort.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Freemake Video Converter fra denne siden. Programmet er freeware og følgelig gratis. Versjon 2.2 beta finner du her.

Artikkelen ble sist oppdatert 4. juni 2011

Les også: Den aller beste multimedieavspilleren?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer