Freecom DVD+RW

Også Freecom har valgt side i formatstriden om DVD-brenning, og leverer DVD+RW i flere varianter. Vi har testet den interne utgaven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kommenterte mangelen på visuell identitet hos Nec sin DVD+RW-brenner, at det ikke var noe som kunne identifisere brenneren som et Nec-produkt når den var montert i PCen.

LES OGSÅ:

Om dette skyldes beskjedenhet vites ikke, men Freecom overgår Nec i diskresjon. De har til og med unnlatt å sette sitt navn på etikettene på brenneren - der står det Nec ND-1100A.

Vi har altså med et rendyrket OEM-produkt å gjøre.

Testresultat

DVD+RW

Terningkast 4

Rimelig representant for standarden

Ikke oppdatert programvare

Testene viser også at ytelsen nærmest er identisk med Nec ND-1100A, forskjellen ligger klart innenfor avviket mellom forskjellige eksemplarar av samme enhet.

Hva er forskjellen?

Det eneste som skiller de to produktene, bortsett fra innpakningen, er programvaren som følger med.

Mens Nec leverer Nero, MyDVD og ShowBiz har Freecom valgt å levere programvare fra Roxio, med Easy CD Creator til å ta seg av brenning av CD og DVD-data.

Til videoredigering er det Ulead VideoStudio6 som følger med, dette er et svært enkelt redigeringsprogram som tar seg av alle trinn fra overføring og redigering til brenning. Det byr ikke på de avanserte mulighetene og fleksible løsningene, og er heller ikke den siste versjonen fra Ulead, som tilbyr versjon 7 på sine nettsider.

Konklusjon

Selve brenneren er rimelig og holder den samme høye standarden som de andre DVD+RW brennerne i testen.

Programvaren er ikke like omfattende og fleksibel som den Nec leverer med sitt originalprodukt, verken for data-håndtering eller videoredigering og brenning.

Siden prisen er den samme, så gir konklusjonen seg selv...

Er du derimot ute etter en ekstern brenner, så har Freecom egne kabinettløsninger som huser den samme brenneren, det tilbyr ikke Nec.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!