Free Video Flip and Rotate

Fortvil ikke. Slik snur du filmen når du har filmet på høykant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere og flere bruker mobilen og fotografiapparatet til å filme med, og da er det lett for at man faller for fristelsen å filme på høykant. Ikke så rart kanskje, å fotografere på høykant er jo noe vi er vant med fra alle tider, når det gir det beste utsnittet.

Problemet er at få mobiler og fotografiapparater har den samme retningssensoren når det kommer til filming. Derfor kan man ende opp med et opptak som slett ikke ble som forventet. Men det finnes heldigvis håp.

Les også: Slik redder du videokassettene dine

Enkel løsning

Free Video Flip and Rotate er et særdeles enkelt program (på godt og vondt) som gjør nettopp det navnet tyder på.

I vårt tilfelle ønsket vi å rotere filmen 90 grader mot venstre, noe vi enkelt kan velge ved å bruke pilene under videovinduet.

Smalfilm

Resultatet blir selvfølgelig ikke optimalt for dagens brede data- og TV-skjermer, men man slipper i det minste å legge hodet på skakke for å se opptaket slik det var ment å nytes.

Free Video Flip and Rotate mangler det meste hva angår kvalitetsinnstillinger, men får i hvert fall jobben gjort - relativt raskt og effektivt. De fleste videoformater støttes, men ut-filen blir alltid plassert i AVI-konteiner.

Gratis

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden (krever Windows XP eller nyere).

NB! Programmet ønsker å installere en del tillegg i nettleseren din, så vær nøye med å fjerne hakene under installasjonen hvis du synes dette er en uting.

Programmet er forresten en del av denne samlingen med 22 gratis videoverktøy.