Free Video Dub: Rediger videoen lynraskt

Helt uten kvalitetstap.

Ved hjelp av enkle kontroller kan du redigere bort de delene av videoen du ikke ønsker å ta vare på, og lagre uten å komprimere videoen på nytt. Det sparer du tid og ressurser på.
Ved hjelp av enkle kontroller kan du redigere bort de delene av videoen du ikke ønsker å ta vare på, og lagre uten å komprimere videoen på nytt. Det sparer du tid og ressurser på. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som har brukt videokamera vet at det som regel er langt mellom høydepunkter i opptakene. Resultatet skriker ofte etter å bli redigert, med mindre man ønsker at publikum skal få seg en dupp under framvisningen.

Dessuten har måten vi bruker video på forandret seg radikalt de siste årene. Nå er det ofte opptak gjort med mobiltelefonen, deling via MMS og korte snutter på Facebook og YouTube som gjelder, men behovet for å redigere bort det uinteressante, er ikke blitt mindre av den grunn.

Både Mac- og Windows-brukere har tilgang til enkle og effektive videoredigeringsprogrammer gratis i operativsystemet, men felles for disse er at det ferdige materialet bli re-komprimert, og dermed alltid med et visst kvalitetstap i forhold til originalmaterialet. Re-komprimeringen tar også tid og beslaglegger ressurser på datamaskinen, hvor merkbart dette er avhenger av lengden på opptaket og hvor kraftig maskinvare du disponerer.

Free Video Dub er annerledes. Dette gratisprogrammet lar deg klippe bort uønskede deler i en videofil, og lar deg lagre det ferdigklippede materialet uten å komprimere det på nytt. Dermed er jobben gjort på rekordtid, sammenlignet med tradisjonell videoredigering.

Programmet støtter dessuten en rekke forskjellige formater og filtyper, og det meste som tas opp av mobiler, video- og stillkameraer (MPEG1, MPEG2, MPEG4 AVI, MOV, MP4, M4V, MPG, FLV, DivX og Xvid).

Merk at programmet er gratis, og under installasjonen vil du få spørsmål om å installere en verktøylinje fra selskapet i nettleseren. Hvis du synes det er en uting, er det enkelt å huke den bort mens programmet installeres.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!