Freddi Fisk, et interaktivt barnespill

Å bruke spill og animasjoner som pedagogiske virkemidler kan være både effektivt og moro når det gjøres riktig. Vi har sett på Freddi Fisk fra Levende Bøker.

Spillet er beregnet på barn mellom 3 og 8 år, men fullt utbytte av spillet får ikke barna før de er fra 6 år og oppover. Likevel vil også mindre barn kunne ha moro av spillet, men da først og fremst som underholdning.

Spillet er klassisk i formen, og går ut på å løse en hovedoppgave hvor det å finne forskjellige gjenstander kan komme til nytte senere. Underveis er det mange små og store oppgaver, litt matteøvelser og en spennende oppdagelsesferd i fiskenes verden.

Ingen installasjon

Freddi Fisk, et interaktivt barnespill

Det kreves ingen installasjon, programmet kjøres rett fra CDen. Det er både PC og Mac-versjon på platen, og systemkravene er beskjedne etter dagens standard.

Vi testet programmet på en 200 MHz Pentium, med et eldre Soundblaster lydkort og PCI-grafikk, og dette var helt uproblematisk.

Klassisk tegnefilm

Spillet fremstår som en tegnefilm, hvor du kan velge i hvilken retning Freddi og kameraten Linus skal svømme. De møter på forskjellige utfordringer i spennede miljøer og samler sammen nyttige gjenstander.

Det er andre som også gjerne vil ha tak i de forsvunne sjøgressfrøene, men dette problemet løses på en svært så fredelig og ikkevoldelig måte.

Engasjerende

Freddi og Linus hos mattelæreren
Freddi og Linus hos mattelæreren Vis mer

Våre konsulenter, som nå er 7 og 9 år, fant spillet svært engasjerende. Det har fin flyt, og få dødpunkter. Det pedagogiske blir ikke tørt, og porsjoneres ut i rimelige mengder i de forskjellige situasjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mulig å lagre spill og hente dem opp igjen, noe som kan være praktisk når dagen nærmer seg slutten.

Anbefales

Spillet er lett å komme inn i, er godt laget og har et balansert innhold med hensyn til spenningsmomenter, underholdning og pedagogikk.

Vi vil absolutt anbefale dette spillet, og ser fram til å teste flere spill fra Levende Bøker