<strong><B>SOM ET ROMSKIP:</strong></B> Nei, det er ikke rekvisita fra en film med Tom Cruise. Tvert om er Phantom en super-avansert høyttaler med egenskaper som i hvert fall på papiret kan virke helt i strid med de fysiske lover. Foto: DEVIALET
SOM ET ROMSKIP: Nei, det er ikke rekvisita fra en film med Tom Cruise. Tvert om er Phantom en super-avansert høyttaler med egenskaper som i hvert fall på papiret kan virke helt i strid med de fysiske lover. Foto: DEVIALET Vis mer

Fransk science fiction-lyd til 20.000 kroner

Sprekt design og dyp bass fra Paris.

Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste nøyer seg med en bordradio til en tusenlapp eller så, er det alltid noen som vil ha det beste av det beste. For markedet for praktisk lydutstyr som både låter bra og tar lite plass synes å være umettelig.

Men ikke alle er så heldige å ha en stue der det er mulig å ha et stort, tradisjonelt stereoanlegg.

<strong><B>INNAMTEN:</strong></b> Phantom er proppfull av tekniske innovasjoner. Foto: DEVIALET
INNAMTEN: Phantom er proppfull av tekniske innovasjoner. Foto: DEVIALET Vis mer
<strong><B>IKKE FOR ALLE:</strong></b> Design er en smaksak, og vi vil tro at Phantom rent utseendemessig egner seg best for hi tech-hjem. Foto: DEVIALET
IKKE FOR ALLE: Design er en smaksak, og vi vil tro at Phantom rent utseendemessig egner seg best for hi tech-hjem. Foto: DEVIALET Vis mer

Det er her den franske lyd-innovatøren Devialet kommer inn med sin science fiction-lignende høyttaler Phantom.


Phantom er kort fortalt et fullblods musikkanlegg i én monoboks. Vil du ha stereo, så må du ha to. Ønsker du trådløs WiFi-lyd i flere rom, kan du bygge ut med flere enheter etter behov.


Innovative franskmenn

Franskmennene er så langt mest kjent for sine kombinerte forsterkere og digitale kontrollenheter som er flatere, og dermed mindre plasskrevende enn de fleste andre lydprodukter i toppklassen.

De har bygd inn egne, innovative løsninger for tilpasning til høyttalere, strømming av digital musikk og styring av systemet.

<strong><b>FORSTERKER:</strong></B> Devialet 120 koster 53 000 i Norge, og er faktisk den rimeligste av de kombinerte forsterkerne/musikkstrømmerne deres. Foto: NORSK AUDIO TEKNIKK AS
FORSTERKER: Devialet 120 koster 53 000 i Norge, og er faktisk den rimeligste av de kombinerte forsterkerne/musikkstrømmerne deres. Foto: NORSK AUDIO TEKNIKK AS Vis mer

Resultatet har vært kraftig applaus i nesten alt som kan krype og gå av hifi-magasiner og nettsteder.


Billig i forhold til hovedproduktet

Devialet-enhetene er på ingen måte gratis, selv om de kanskje må sies å være rimelige i den stratosfæriske enden av hifi-markedet.

For en av forsterkerne deres må du regne med å måtte ut med mellom 53.000 og 243.000 kroner, alt etter utstyr og wattstyrke.

Phantom burde derimot være oppnåelig også for de som ikke er villige til å bruke flere månedslønner på anlegg . Du kan velge mellom to modeller som i Storbritannia koster henholdsvis 1390 og 1690 pund (16.259 og 19.768 kroner).

Brenner etter å selge

Morten Ringvold i Norsk Audio Teknikk AS, som forhandler Devialet i Norge på vegne av den skandinaviske importøren Audionord i Sverige, kan foreløpig ikke si noe verken om pris eller tilgjengelighet i Norge.

Men at han ser fram til å selge det til nordmenn levner han liten tvil om.

- Dette er et produkt vi virkelig har tro på. Devialet fikk et definitivt gjennombrudd i Norge i fjor, sier han til Dinside.

Går helt ned til 16Hz i bassen

Forskjellene på de to ligger først og fremst i hvor høyt de kan spille. Den rimeligste, Phantom har 750 watt om bord og gir en maks lydstyrke på 99 desibel. Mens storebroren Silver Phantom har hele 3000 watt og gir deg 105 desibel. Med andre ord godt over det helsefarlige...

<strong><B>I DYBDEN:</strong></B> Høyttaleren klarer bass helt ned til 16Hz. Vanlige, store høyttalere stopper gjerne et sted mellom 30 og 40Hz. Foto: DEVIALET
I DYBDEN: Høyttaleren klarer bass helt ned til 16Hz. Vanlige, store høyttalere stopper gjerne et sted mellom 30 og 40Hz. Foto: DEVIALET Vis mer

Begge går helt ned i til 16 Hertz i bassen (innenfor +/- 2 desibels margin), noe som nærmest høres naturstridig ut for høyttalere som måler 25 x 25 centimeter og har en dybde på 35 cm.


Dette får altså Devialet til med smart programvare og utviklingsressurser som få andre i denne bransjen disponerer. Selskapet har hele 61 unike patenter som de i dag bruker i produktene sine, og flere skal være på vei.

Nettstedet Computer Audiophile fikk før jul en sniktitt på Phantom i Devialets hovedkvarter i Paris:

Oppdatert 22/5-2015: De norske prisene er nå klare. En Phantom standardmodell vil koste 15.890, og toppmodellen Silver Phantom 18.590. Begge er ventet til Norge i midten av juni.
Det vil også bli solgt et gulvstativ til 2.390 pr. stk og en koblingsenhet kalt Dialog (som også passer til Devialets forsterkere) til 2.890.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer