Fra parabol til TV-signal via nettverk?

Spørsmål:

Hei,

Jeg har nå parabol med en dekoder tilkoblet en TV.

Jeg skulle gjerne ha tilgang til de samme kanalene på en ekstra TV (plassert et stykke unna ”primær” TV’en), men vegrer meg til å benytte trådløs overføring av bilde/lyd (sender og mottakerboks fra for eksempel Elkjøp) da denne forstyrres av WLAN og gir generelt dårlig bilde. Ved kjøp av en tillegstuner til ekstra TV’en må jeg betale for 2 abonnement, noe som er uaktuelt av rent prinsipielle årsaker.

Jeg har sett at det finnes dekodere til PC for parabol (for eksempel http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=122098&view=detailed). I tillegg til dette trenger man vel en smartkortleser som støtter kortene til CanalDigital og Viasat. Finnes det noen mulighet for å sende TV-signalet fra PC’en til de to TV’ene via LAN? Hvis så, kan det jo tenkes at en kan sende filmer/musikk lagret på PC’en i tillegg, slik at man har full tilgang til alt multimedia fra godstolen + kanskje mulighet for ”time-shift” av TV-programmer.

De ”boksene” som er tilgjengelig i dag (for eksempel http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=121743&view=detailed) kan kun vise filmer/musikk lagret på PC’en.

Vet du, Ærede Datadoktor om det finnes en løsning for dette (jeg har søkt de aktuelle diskusjonsfora hvor det er flere som lurer på det samme).

Med vennlig hilsen

Kjetil

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det er nok mange som deler ønskene dine, men det er ingen enkel løsning på dette. Dette skyldes at de som distribuerer TV, om det er på satelitt eller kabel, og de som leverer innholdet, slett ikke ønsker at programmene skal kunne overføres og lagres som data og behandles fritt av brukerne.

Det er derfor sendingene er kryptert og du trenger kort fra leverandørene for å "låse opp" signalene.

Du må nok ha flere hoder og flere tunere hvis du skal se flere programmer samtidig på forskjellige TVer. At de i tillegg krever flere abonementer gjør jo tilbudet mye dårligere enn gammeldags analogt kabel-TV, bortsett fra bildekvaliteten ( og det stemmer ikke alltid det heller....).

Å videresende TV-signaler over hjemmenettverket er ikke satelitt-TV lagt opp til i det hele tatt, i hver fall hvis du skal holde deg innenfor avtalen du har med satelittoperatøren.

Det finnes løsninger som Dreambox, som lar deg gjøre mange interessante ting med kabel eller satelitt-TV, men dette krever kunnskap og interesse langt utover det en vanlig TV-titter normalt besitter.

Nei, TV-tilbudene fra norske satelitt og kabel-leverandører er ikke spesielt sjarmerende for husstander med flere enn et TV-apparat. Sammenlignet med tilbudene andre steder i verden, f.eks. i USA, er de fullstendig i bakleksa.

Sjekk hva de tilbyr i USA i denne artikkelen.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]