Fra minnekort rett til harddisk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hei!

Jeg skal på jorden rundt tur og regner da med at jeg da kommer til å ha ganske stort lagringsbehov for digitale bilder. I og med at det sikkert ikke kommer til å være så raskt internett de forskjellige plassene kommer jeg til å ha problemer med å få lastet dem opp på nett.

Jeg kommer heller ikke til å ha med meg laptopen og det blir dyrt å kjøpe veldig mange minnekort. Derfor lurte jeg på om det finnes en "dings" som gjør at jeg kan overføre bilder direkte fra kameraet og til en bærbar harddisk?

Vennlig hilsen,
Kristine

Datadoktoren svarer

Hei Kristine,

Det finnes eksterne harddisker som har innebygde minnekortlesere og er myntet på akkurat slik bruk. Velassorterte fotobutikker fører disse, men de har en tendens til å være dyre - faktisk vil det med litt smart shopping være billigere å kjøpe like mye plass med akkurat minnekort.

Minnekort har også en flere fordeler i forhold til en harddisk. De er mindre, lettere, tåler mer og gjør at du ikke oppbevarer alle bildene dine på en plass - du vet den med alle eggene i samme kurv...

Et alternativ er å kjøpe noen minnekort og en liten hardfør harddisk (for eksempel LaCie Rugged) og satse på å få lånt en datamaskin for overføring underveis. Internettcafeer, butikker, overnattingssteder og andre reisende med en liten laptop kan for eksempel hjelpe deg der.

Hilsen
Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar
Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!