Noen vil sikkert også synes denne radioen er stilig? Foto: TK
Noen vil sikkert også synes denne radioen er stilig? Foto: TKVis mer

Fra FM-radio til MP3 på direkten

D-Link er en fiks liten radio som kan lage MP3-filer av Norsktoppen på direkten. Overføringen skjer via USB, og prisen er ikke avskrekkende.

Er du på jakt etter en radio som skal brukes når du jobber med PCen, kan det godt tenkes at D-Link DSB-R100 vil være midt i blinken for deg. Dette er en liten radio som tar inn sendinger på FM-båndet på helt vanlig måte. Men radioen kan i tillegg konvertere musikk som sendes over eteren til MP3-filer du kan lagre og spille av fra din egen harddisk.

Enheten produseres av D-Link. Den norske importøren, Jotec, opplyser til DinSide at det ikke er sikkert at produktet vil bli å finne i norske butikkhyller. Men det trenger ikke å hindre deg fra å kjøpe radioen, hvis dette er aktuelt for deg. Produktet selges gjennom en rekke amerikanske web-butikker (f.eks. Beyond), og koster ca. 30-40 dollar (rundt 250-320 kroner). Med tanke på at radioen ikke er stort større enn en ishockey-puck, og antageligvis ikke veier mange grammene, blir fraktkostnadene neppe avskrekkende heller.

MP3 fra løse luften

Enheten knyttes til PCen via USB-porten og lydinngangen på lydkortet. Antennen er løs, slik at du også kan bruke andre og kraftigere antenner hvis du disponerer slike. Pakken har en programvare som lar deg søke etter/ skifte kanaler, lage en oversiktsliste over kanalene pluss diverse andre funksjoner. Radioen er i full stereo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Programmet spiller inn i wav-format og inneholder et verktøy for å konvertere til MP3. Du kan også instruere programmet til å starte innspillingen av wav-filen på et bestemt tidspunkt, som på en videospiller. Pakken inneholder ikke en wav-editor, men det er rikelig med gratis editorer tilgjengelig i databaser som Shareware.com, Tucows og Nonags .

En god idé?

Egentlig har de fleste av oss allerede utstyr til å gjøre denne gymnastikken. Plugger du inn en gammel gettoblaster i lydkortet, er det ingenting i veien for å spille inn musikk med opptaksprogrammet i Windows 98 og konvertere til en MP3-fil etterpå. Kanskje en idé for de mest ihuga musikkentusiastene?