Fra DV til DivX på en-to-tre

Utviklerne bak DivX-formatet har endelig laget et verktøy som gjør det enkelt å konvertere videofiler til formatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dr. DivX er et lite program som lar deg konvertere videofiler til DivX-format ved hjelp av enkle veivisere. DivX-formatet kalles ofte for "filmens svar på MP3", og er i praksis en metode for å krympe videosignaler slik at de opptar minst mulig plass - og samtidig opprettholde god kvalitet. Vi har skrevet om DivX en rekke ganger tidligere, blant annet i denne artikkelen.

På grunn av populariteten til formatet begynner nå flere og flere produsenter av DVD-spillere å bygge inn støtte for DivX. Vi har allerede testet én av de første spillerne på markedet, Kiss DP-450.

Enklere og raskere

Med Dr. DivX kan du konvertere en rekke videoformater, deriblant MPEG1/MPEG2/MPEG4/AVI (inkl DV-AVI)/WMV, til DivX 5.05. Har du DV-kamera, TV-kort, webkamera, videoredigeringskort eller videoinngang på skjermkortet, kan du komprimere videosignalene på direkten.

Det er også mulig å bruke diverse filtre, og klippe og strekke bildet. I følge utviklerne skal programmet også være langt raskere enn andre, tredjepartsløsninger på markedet.

Dr. DivX foreligger foreløpig kun i beta, og en 15-dagers versjon kan lastes ned gratis fra denne siden (5,75 MB). Der finner du også mer utfyllende informasjon om programmets funksjoner og bruksområder.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!