Tilkoblinger for medie PC-en Foto: Brynjulf Blix
Tilkoblinger for medie PC-en Foto: Brynjulf BlixVis mer

Fra bamserobot til nettsky

Fujitsu har nettopp avsluttet VISIT 2010, en stor konferanse i München, og viste stor bredde av produkter og tjenester.

For norske forbrukere er det samarbeidet mellom Fujitsu og Siemens de fleste husker, kjent for både bærbare og stasjonære PC-er. I dag står Fujitsu selv for satsningen på datasektoren, mens Siemens konsentrerer seg om sine andre virksomheter.

Men Fujitsu er mye mer enn PC-er, og størstedelen av virksomheten foregår i det profesjonelle markedet. I dag er det store servere, nettverksbaserte tjenester og virtualisering av IT-tjenester i den mye omtalte nettskyen som er hovedsatsningsområdene for den norske avdellingen, men det vil også dukke opp nye produkter til forbrukermarkedet.

Tungt og lett

Vi skal her la den tyngre, faglige delen av konferansen være, hvor hundrevis av tilhørere fikk høre forskjellige kapasiteter innen og utenfor Fijitsu delte sine visjoner og planer om veien framover.

 Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Hvis du vil vite mer om dette kan du sjekke Fujitsu sine egne sider, her viser vi heller noen høydepunkter fra den lettere delen av utstillingen.

En som vakte mye oppmerksomhet var denne lille bamsen, som er en robot som reagerer slik man vil at en kosebamse skal. Den vinker, glipper med øynene, legger hodet på skakke og er bare snill og grei.

Den er ikke noe leketøy, men er faktisk i bruk som kosedyr på institusjoner i Japan, og sies å ha en god terapautisk effekt både på svært gamle og svært unge, som er målgruppene.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Ved inngangen ble det også vist en tidlig prototype på en pad (noe produktnavn var ikke tilgjengelig), som skal komme på markedet i løpet av første kvartal 2011. Bortsett fra at den skal kjøre en variant av Windows 7 var det ikke flere detaljer tilgjengelig.

Prototype på pad, kommer til neste år og vil kjøre Windows 7. Foto: Brynjulf Blix
Prototype på pad, kommer til neste år og vil kjøre Windows 7. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Andre nyheter finner du i vår bildespesial. Detaljer og priser er ikke tilgjengelige, vi kommer tilbake til dette når produktene lanseres:

Smart medie-PC i kompakt format Foto: Brynjulf Blix
Tilkoblinger for medie PC-en Foto: Brynjulf Blix
Små NAS-enheter for lagring i nettverket Foto: Brynjulf Blix
Fleksible tilkoblingsmuligheter Foto: Brynjulf Blix
Fujitsu produserer hovedkort i de fleste formater til industrielt bruk, i tillegg til egene maskiner Foto: Brynjulf Blix
Et 80 Gigabyte stort bilde av London, satt sammen av et utall fjerne og nære bilder. Du kan zoome helt ned til skolissene på folk som går på gatene... Foto: Brynjulf Blix
Servere i alle størrelser og fasonger er hovedfokus for Fujitsu, sammen med tjenester basert på disse i egne datasentre. Foto: Brynjulf Blix