Fotoutskrifter uten PC fra Canon

Epson og HP har gjort det tidligere, nå kommer også Canon med en profesjonell blekkskriver som kan brukes uten å være tilknyttet datamaskinen.

Fotoutskrifter uten PC fra Canon
Fotoutskrifter uten PC fra Canon

Canon S820 er navnet på Canons nye flaggskip på fotoskrivermarkedet, som vi fikk demonstrert på Comdex Fall 2001 i Las Vegas. Den nye skriveren lanseres på nyåret, og kan altså benyttes som en frittstående enhet.

Ved hjelp av PCMCIA-slot og et adapter for flere vanlige typer minnekort, kan skriveren lese bildene direkte. Et panel lar deg velge forskjellige utskriftstyper og innstillinger.

LCD-skjerm mot et tillegg i prisen

I likhet med Epson Stylus Photo 895 er ikke S820 utstyrt med LCD-skjerm for forhåndsvisning av bildene. Dette er ekstrautstyr, og prisen ventes å ligge på rundt tusen kroner her hjemme. Selve skriveren ventes å koste rundt fire tusen kroner, moms inkludert.

- Hvis du har et digitalkamera fra Canon kan du bruke LCD-skjermen på kameraet, og skrive ut direkte ved å koble kameraet til skriveren ved hjelp av en USB-kabel, får vi opplyst fra en av Canons representanter på Comdex Fall 2001.

På innsiden sitter samme blekkpatroner, skriverhode og maskineri som på S800, som scoret svært høyt på utskriftskvalitet i vår test tidligere i år.

Vi kommer tilbake med flere detaljer om skriveren når den blir tilgjengelig i Norge.