P-330 kan skrive ut direkte fra minnekort, digitalkamera, PC eller video. Foto: Olympus
P-330 kan skrive ut direkte fra minnekort, digitalkamera, PC eller video. Foto: OlympusVis mer

Fotoskriver med spesielle egenskaper fra Olympus

Olympus lanserer nå en fotoskriver som også kan benyttes til å skrive ut stillbilder fra hjemmevideoen, PCen eller direkte fra minnekortet i et digitalt kamera. Skriveren har betydelig bedre kvalitet enn vanlige blekkskrivere.

Skriveren er en såkalt sublimeringsskriver, og det er et helt annet prinsipp enn det blekkskrivere bruker. sublimeringsskrivere legger på tynne ”filmer” med grunnfargene, og det gjør prisen pr. utskrift høyere, men kvaliteten blir til gjengjeld betydelig bedre.

Skriveren har en oppløsning på 306 dpi, og det høres jo ikke så mye ut. Men her er det viktig å ikke blande med kvalitetsmålene som gjelder på blekkskrivere, fordi sublimeringsskrivere lager perfekte fargegraderinger. Det gjør at 306 dpi er mer nok til å lage profesjonell fotokvalitet. Skriveren bruker ca. 2 minutter på én utskrift.

Skriveren klarer ikke mer enn A6 (10 x 14 cm.), og det vil nok begrense bruksområdene for denne skriveren.

Topp fleksibilitet

Skriveren har en lang rekke forskjellige innganger for ulik bruk. Den har seriell for Mac, parallell for PC og direkte utskrift fra digitalkamera, videoinngang for direkte utskrift fra TV eller videokamera og kortleser for SmartMedia minnekort. Det innebærer at denne skriveren stort sett dekker alle tenkelige behov for fotoutskrifter. Kortleseren kan også benyttes som adapter for minnekortet. Når kortet står i leseren, kan bildene nemlig kopieres direkte til harddisken.

Det eneste vi savner er en korleser for CompactFlash minnekort. Hadde Olympus inkludert dette, ville det også være et marked for eiere av Kodak-kameraer og andre som har slike minnekort i kameraene sine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen for herligheten er ca. 6.000 kroner inkl. mva, og selv om Olympus mener at dette produktet passer for hjemmebrukere tror vi dette blir litt mye. Ønsker du mer informasjon, kan du ta kontakt med Olympus Norge på tlf. 22 71 60 10.