Ved å sette referansepunkter på øyne, nese, munn og andre steder på hodet, blir sammensmeltingen mer sømløs.
Ved å sette referansepunkter på øyne, nese, munn og andre steder på hodet, blir sammensmeltingen mer sømløs.Vis mer

FotoMorph smelter motiver sammen

Se så enkelt.

FotoMorph er et gratisprogram som gjør det enkelt å lage animasjoner som får ett bilde til å smelte sammen med et annet, såkalt "fotomorphing".

Enkelt

Du velger først et inngangsbilde, og deretter et utgangsbilde. For at morphingen skal bli realistisk, er det et poeng at motivene på bildene er noenlunde i samsvar med hverandre, for eksempel to ansikter som ser samme vei (som i eksempelet vårt).

Programmet sørger for å generere bildene som kreves for selve sammensmeltingen, men for at det skal bli så bra som mulig er det viktig at du setter en del referansepunkter, det vil si punkter som samsvarer med hverandre i de to bildene, som øyne, nese, munn, ører, panne, kjake og så videre. Hovedregelen er jo flere referansepunkter, dess bedre resultat.

Lagre som animert GIF

FotoMorph har også en del andre funksjoner, og det endelige resultatet kan du eksportere til flere forskjellige formater - deriblant animert GIF-fil, som har fått sin renessanse den siste tiden:

FotoMorph smelter motiver sammen


Fordelen med GIF-animasjoner er at de uten videre kan limes inn på nettsider og blogger - nær sagt alt som kan krype og gå av nettlesere kan vise animasjonene uten behov for plugins av noe slag.

Her ser du resultatet av vårt lille prosjekt, som bare tok noen få minutter å lage:

Artikkelen fortsetter under annonsen

FotoMorph smelter motiver sammen


FotoMorph kan du laste ned enkelt fra Downloadcrew.com. Det fungerer ì Windows XP og nyere.

Flere saker om gratisprogrammer