Et bilde betående av mange andre bilder. Du får sikkert til å lage et enda bedre resultat enn vårt.
Et bilde betående av mange andre bilder. Du får sikkert til å lage et enda bedre resultat enn vårt.Vis mer

Foto-Mosaik-Edda

Du har sikkert sett slike bilder mange ganger. Nå kan du lage ditt eget.

Gratisprogrammet med det noe finurlige navnet Foto-Mosaik-Edda har én enkel misjon; lage et mosaikkbilde bestående av miniatyrer av andre bilder.

Du har sikkert sett dem før, bilder som ser ut som vanlige fotografier på avstand, men når du går nærmere på dem oppdager du at hver "piksel" egentlig er et miniatyrbilde.

For best mulig resultat bør programmet ha mange bilder å velge mellom. Mange bilder, aller helst tusenvis. I vårt forsøk brukte vi rundt 500, og selv om resultatet ble OK, kunne det blitt mye bedre dersom vi hadde brukt flere som grunnlag.

Likte du dette? Da bør du også se hvor stilig veggen blir om du lager din egen pikselkunst

Veiviser til målet

Programmet er enkelt i oppbygning, og er veiviserbasert. Du får først spørsmål om å opprette en bildedatabase, deretter velger du bilder som skal brukes som grunnlag, før du laster inn det bilder som skal reproduseres. Vårt bilde består av mer enn 2000 miniatyrer, og vi gav programmet lov til å bruke samme miniatyr inntil 10 ganger.

Foto-Mosaik-Edda


Avhengig av kompleksitet, antall bilder og størrelse kan prosessen ta noe tid. Vårt A4-bilde tok rundt et halvt minutt å generere på en rimelig oppdatert PC med Windows 8.

Du kan velge å lagre bildet som en bildefil, eller gå til en bestillingsside for en plakat av bildet ditt, og det er slik utviklerne ønsker å tjene penger på programmet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er et eksempel på hvordan resultatet kan bli:

 Foto: http://www.fmedda.com
Foto: http://www.fmedda.com Vis mer


Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra www.fmedda.com. Versjoner for Windows, Mac og Linux er tilgjengelig.

Samleside: Gratisprogrammer