Foto i HD kvalitet?

Spørsmål:

Hei,

Hei, vi er en vennegjeng som ofte diskuterer diverse PC-temaer, Media Center, HDTV m.m.. Noen spørsmål er naturlig nok ”bare” på diskusjonsstadiet ettersom vi ikke har aktuelt utstyr og kan prøve selv, eller vi mangler kunnskap. Mangel på kunnskap viste seg dessverre da følgende spørsmål nylig kom opp:
Er det mulig å vise foto i HD kvalitet på HDTV?

Mange har fotokamera med 5 Mega-piksler eller mer (ofte oppfattet som ”høyoppløselig”). Det vil jo være en ny dimensjon både for fotoentusiaster, og ”mer vanlige” brukere dersom bildene kan vises i HD kvalitet på HDTV. Har Datadoktoren en ”diagnose” på dette problemet, eller rettere sagt - ønske?

mvh

Svein-Erik


Datadoktoren svarer:

Hei,

Digitalkameraer har gjerne en oppløsning på over 3000 x 2000 punkter (piksler) og filene krever da dette for å vises i full oppløsning. HDTV i sin ypperste form har maks 1920x1080 - det er et godt stykke under det moderne digitalfoto opererer med.

Da snakker vi dessuten om de aller mest avanserte HDTV-apparatene, som kan vise 1920 x 1080 progressiv scan.

Så selv et HDTV koblet til PC gjengir ikke oppløsningen hos digitale bilder 100%.

Den eneste skjermen som har høyere oppløsning enn de aller fleste digitalkameraer er denne skjermen . Den har 3840 x 2400 punkter, men den er "bare" på 22,2 tommer.

30-tommers skjermer fra Apple og Dell med oppløsning på er heller ikke direkte dårlige på bildevisning, med oppløsning på 2560 x 1600.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]